Ел Маестро: Ако скоро не сме шампиони, няма да ме видите тук


FUTBOL-TV

Ел Маестро: Ако скоро не сме шампиони, няма да ме видите тук

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро разкри какви са целите пред него. Той е категоричен, че трябва да изведе "червените" до върха в крайното класиране в този или следващия сезон, иначе мястото му на "Армията" ще изстине. 

"ЦСКА трябва да стане шампион скоро. Ако стане този сезон, ще е изключително. Ако не се случи тази или следващата година, най-вероятно ще правите интервю с друг човек. Очакванията са много високи", заяви Ел Маестро пред "Евроспорт".

 
"За ЦСКА второто място е далеч от приемливо класиране. Очакванията са да печелим във всяка среща. Не е по-различно от всеки друг клуб, но трябва да призная, че бях изненадан от огромното напрежение, с което отборът тябва да живее", сподели още сръбският специалист с британски паспорт. 

Освен преследването на титлата, той има поставени и високи цели в европейските клубни турнири. През изминалото лято успя да изведе "червените" до елиминацията на ФК Рига и Адмира Вакер, но в третия квалификационен кръг на Лига Европа ФК Копенхаген се оказа непреодолимо препятствие. 

"Ние сме огромна машина или голям кораб, който трябва безаварийно да влезе в пристанището. Основен план на всеки треньор във всеки клуб е да не бъде уволнен. Ние сме като спящ гигант, а участието ни в квалификациите за Лига Европа ми даде идея защо сме тук."

"Ще бъде сбъдната мечта, ако играем в групите на европейски клубен турнир. За мачовете от квалификациите целият град бе буден и усетихме силна подкрепа. При нас са най-добрите български футболисти. Може да се каже, че половината национален отбор е изграден от наши футболисти", заяви Ел Маестро. 

  Сподели
381