Александър Георгиев: Надявам се да се докажа и да се върна в ЦСКА


FUTBOL-TV

Александър Георгиев: Надявам се да се докажа и да се върна в ЦСКА

Александър Георгиев е роден на 10 октомври 1997 г. и е на 21 г. Висок е 176 см, играе като ляво крило, но е използван като ляв бек, атакуващ полузащитник или дясно крило. Юноша на Светкавица, през 2008 се явява на кастинга на "Жилет" за деца таланти и е избран от Стоичков да тренира в школата му "Виляфранка", откъдето преминава в Академия Литекс. Едва на 17 г. дебютира за Литекс, като е играл и за втория отбор. От 2016 г. е в ЦСКА, където също първо играе във втория отбор, а на 19 г. дебютира за първия тим, с който има 19 мача и 1 гол. През есента игра под наем в Септември. Преминава през всички юношески и младежки формации на националния отбор, където общо има 28 мача и 7 гола.

"Г-н Балъков ми се обади и каза, че има желание да ме привлече в отбора. Преотстъпен съм от ЦСКА до края на първенството, както и Гълъбов и Колев. С тях много добре се познаваме от 6-7 години, играли сме заедно при юношите, после в ЦСКА. Такива са обстоятелствата в момента, че дойдох във Велико Търново, за да мога да се развия, все пак съм млад футболист. Надявам се да се докажа и да се върна в ЦСКА. Но сега пред мен е "Етър“. Амбициите ми са да се раздавам за отбора, ще дам сто процента от себе си да помогна на "виолетовите“. Ако трябва, ще дам и 110 %…

Знам, че конкуренцията е голяма, но съм дошъл тук, за да се преборя и се надявам да играя. Надявам се Етър да се пребори за първата шестица. Вярно е, че тогава бихме играли само срещу водещите отбори, но след като искаме да се развиваме, това става само в големите мачове.
Докъде искам да стигна във футбола? Надявам се един ден да играя в чужбина, но всичко ще трябва да постигна крачка по крачка. Освен това, на всеки футболист е мечта да играе и за националния отбор на България“, заяви при подписването на договора си Александър Георгиев.

  Сподели
387