Стефан Велков: Манчестър Юнайтед беше приготвил 1,5 млн. евро за мен


FUTBOL-TV

Стефан Велков: Манчестър Юнайтед беше приготвил 1,5 млн. евро за мен

Защитникът Стефан Велков даде интервю пред “Меридиан мач", в което говори за трансфера и представянето си в холандския втородивизионен Ден Бош, като коментира и други теми, свързани със себе си.

"Адаптирах се чудесно, но пък аклиматизацията ми продължава, тъй като съм тук от едва 6 месеца. Всичко е повече от добре. Отборът е страхотен, лидери сме във второто ниво на холандския футбол и се целим в промоция в Ередивизие. Градът Хертогенбос е малък, но доста населен (152 968 жители). Аз обичам спокойствието и заради това живея в едно градче на 15 минути от Хертогенбос - Саут Бомел. Там мога да разхождам колкото си искам моето куче, което е при мен", започна той.

Ако се върна 5 години назад, мога да кажа, че преживяването беше невероятно. Все пак Манчестър Юнайтед е един от най-големите клубове. Там си направих реалистична оценка и разбрах, че всичко е постижимо. Един ден можеше да бъда на "Олд Трафорд". Иначе да, имаше вариант да премина веднага в Манчестър Юнайтед. Имаше оферта от 1,5 млн. евро за мен. Тогава обаче получих една контузия в глезена. През лятото на 2014 г. пък почти бях станал футболист на Фулъм. В последния момент обаче нещата се провалиха, а причината за това бяха мениджърски интриги. Но въпреки това няма горчилка в мен, защото това е просто един щрих в моята времева линия. Това не беше мястото за мен. Отиването ми в ЦСКА Москва беше по-скоро желание на президента. Никога не съм харесвал Русия. Моето място е в Западна Европа. Иначе в ЦСКА беше добре, а там по това време беше и Георги Миланов", заяви той.

  Сподели
347