Мъри Стоилов: Левски няма да успее без продажби, без евротурнири и без фенове


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Левски няма да успее без продажби, без евротурнири и без фенове

"Жалко, че се стига до глоби и наказания. Аз мисля, че всички ще се плати, както си му е редът. Не трябва да се допускат такива неща, защото се губят излишни пари и средства. Естествено, след като имаш задължения, трябва да си ги погасяваш. Левски трябва да си направи една програма, най-вече финансова, и да се стабилизира първо клубът, а после отборът. Така ще може да се помисли за изграждането на нов стадион и нова тренировъчна база за младите, за децата. Без тях няма да можем да запазим дълго време идентичността си или пък да направим клуба печеливш, както искат собствениците. Без продажби, без евротурнири и без фенове, които да купуват карти и билети, няма как клубът да тръгне на печалба. Това са трите пера", заяви Станимир Стоилов.

Мъри говори пред медиите в столичния комплекс "Царско село", където бе част от отбора, съставен от ветерани на Левски. Именно доказаните "сини" бойци триумфираха в традиционния шампионат за ветерани, побеждавайки Локомотив Пловдив във финала.

"Събраха се футболисти, които са носили много слава и авторитет на Левски. Когато те играят, тяхната цел е да бъдат първи. Няма нищо изненадващо. На шега предложихме сборен отбор да направим. Удоволствие да играеш с такива футболисти, удоволствие е да ги гледаш", коментира Стоилов, който в хода на мача пак се прояви повече като треньор.

"Проблемите са сериозни, защото разходите са такива. Правят се излишни разходи за футболисти, които даже в групата не влизат, а получават огромни заплати като за България. Левски имат четирима или петима централни нападатели, ако трябва да съм точен, от които трима чужденци не играят. Мисля, че само ако тях махнем, за един месец ще платим глобата. За една година ще построим нов сектор Б. Трябва да построим стадион на феновете, няма какво да се заблуждаваме. Всеки един от нас гледа по телевизията стадиони, терени, бази – това е футболът. Ние сме изостанали и който първи го направи, той ще изплува от блатото", добави селекционерът на Казахстан.

  Сподели
347