Камбуров развали празниците на Левски


FUTBOL-TV

Камбуров развали празниците на Левски

Берое победи Левски с 2:1 в двубой от ХХ кръг на Първа професионална лига. Срещата се игра при силна мъгла през всичките 90 минути, която възпрепятства видимостта на случващото се на терена, но въпреки това и двата отбора успяха да изиграят динамичен и двуостър мач.

Резултатът бе открит от Мартин Камбуров в края на първото полувреме. В 39-ата минута "черната котка" на Левски открадна топката от отбраната на "сините“, веднага намери в близост намиращия се Борислав Цонев, като същевременно се освободи от опеката на отбраната на гостите, за да се озове очи в очи срещу Мартин Полачек и получавайки кълбото обратно от Цонев, залъга стража на гостите и отбеляза за 1:0 със своя 216-и гол в елита на България.

Сслед почивката в рамките на едва 90 секунди двата отбора си размениха по попадение чрез Габриел Обертан и Александър Василев, който донесе и победата за старозагорци. В 77-ата минута Габриел Обертан получи топката пред наказателното поле на Берое, напредна няколко метра и с плътен изстрел от 22 метра успя да върне равенството – 1:1. Едва 90 секунди по-късно Румен Бриджидо центрира в малкото наказателно поле на гостите, където Александър Василев засече топката със слабините си, като успя да я изпрати между краката на стража Полачек, а топката се озова зад голлинията, за да бъде възстановена преднината за Берое – 2:1.

Така Левски изпраща поредната си негативна година, в която още преди Коледа е до голяма степен аут от борбата за титлата, докато Берое показва израстване и ще гони класиране в евротурнирите.

  Сподели
332