Черно море с трета поредна победа в Първа лига - отнесе и Локо Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

Черно море с трета поредна победа в Първа лига - отнесе и Локо Пловдив (видео)

Черно море записа трета поредна победа без допуснат гол и пета поред пред собствена публика в Първа професионална лига. “Моряците" на Илиан Илиев удариха тима на Локомотив Пловдив с 2:0 в мач от 19-ия кръг на шампионата, игран на стадион “Тича".

Черно море започна силно двубоя във Варна и още в 6-ата минута успя да открие резултата. Ожболт фаулра Жоржиньо в наказателното поле, а капитанът Георги Илиев изпълни хладнокръвно отсъдената дузпа. В 10-ата гостите отговориха чрез Илиев, който засече центриране на Буна от фаул, но изстрелът му с глава бе слаб и попадна право в ръцете на Китанов. В 15-ата минута Ожболт стреля покрай вратата след извеждащо подаване на Аралица. В 38-ата Китанов спаси изстрел на Илиев от пряк свободен удар. В 41-вата минута Жоржиньо напусна играта принудително, а неговото място бе заето от Ради Василев. Само минута по-късно Дани Кики получи пас от Радослав Василев, преодоля Везалов и прати топката в мрежата с удар по земя за 2:0.

В 58-ата минута стражът на гостите Луков на два пъти спаси вратата си, след като отрази последователно ударите на Виктор Генев и Пламен Димов. В 62-рата минута Витанов се озова на стрелкова позиция след пас на Василев, но ударът му мина над напречната греда. В 78-ата минута Илиев стреля от дистанция, топката рикошира от Генев, а след това се отби и от левия страничен стълб на вратата, пазена от Георги Китанов.

Така Черно море дава заявка за топ 6. "Смърфовете" на Бруно Акрапович пък продължават серията си без успех. Това бе шести двубой, в който Локомотив не успява да си тръгне с 3 точки. Пловдивчани са на 9-ата позиция с 22 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
396