Мариан Христов: Бяхме подготвени за Левски, аз познавам повечето момчета там


FUTBOL-TV

Мариан Христов: Бяхме подготвени за Левски, аз познавам повечето момчета там

Единият от треньорите на Септември София – Мариан Христов прие много спокойно ремито 2:2 срещу Левски в 18-ия кръг на Първа лига. Бившият кадър на "сините" заяви, че е много доволен от представянето на своите момчета, които заслужиха точката с удивителен гол на Мирослав Будинов, разписал се с акробатичен удар в 4-ата минута от продължението.

"Какви да са ми първите думи? Мисля, че резултатът е реален с оглед показаното на терена, даже първото полувреме бяхме по-добри от Левски. Момчетата го заслужаваха. Не искам да повтарям клишета като морал и себераздаване. Това е нормалното, когато полагаш един труд през цялата седмица. Нормално е този труд да се възнагради", каза Христов пред DIEMA SPORT.

"Винаги се опитват да играят спокойно. Спортистите знаят как е – една седмица ти върви, другата – не. Опитваме се да тренираме и да играем футбол. Ако не успяваме да го правим, няма да има публика, няма да има и футбол."

"Всички много се радваме за Будинов. Всички момчета са много задружни – и в съблекалнята, и на терена. След толкова трудни седмици, когато изпускаш положения, да вкараш такъв красив гол е невероятно чувство."

"Дайте да не бързаме още (за стила на игра – б.р.). Обичаме след положителен резултат да се вдигаме, а после като те бият с 5 гол, да те сринат със земята. Не може да кажем само "излизайте и ритайте напред, пък каквото стане". Има си условности, противник… Днес бяхме подготвени за Левски и успяхме да наложим нашата воля."

"Аз познавам повечето момчета в Левски, треньорския щаб. Когато прекрачиш зеления килим, вече всичко остава от другата страна."

"Мачовете, които изиграхме по-рано с Лудогорец и ЦСКА, не се различаваха много от този. И срещу ЦСКА пред дузпата им имахме 3-4 чисти положения. Срещу Лудогорец бяхме по-затворени. Има си закономерности във футбола – бюджети, заплати, футболисти. Не съм от тези хора, нито пък такива в моя щаб или клуба – няма да се оплакваме, работим с това, с което разполагаме."

"Грозните жестове на изгонения Алвеш? Емоциите винаги съпътстват този спорт. Човек трябва да е емоционален, но трябва и да се сдържа. Гледат го много хора все пак, не е хубаво", добави Христов.

247