Официално: Люпко Петрович вече е част от ЦСКА


FUTBOL-TV

 Официално: Люпко Петрович вече е част от ЦСКА

От днес сръбският специалист Люпко Петрович започва работа в ЦСКА. Това съобщава сайтът на "червените". Интересното е, че Люпко Петрович е бил четири пъти треньор на Левски в България. Той води "сините" в общо 76 мача. Сърбинът е в много близки взаимоотношения със собственика на "армейците" Гриша Ганчев от времето му в Литекс. Петрович е работил като треньор четири пъти в Ловеч, а сега за първи път ще започне работа на "Армията". Ето какво обявиха още "червените":

Армейци,

от днес големият сръбски специалист Люпко Петрович започва работа в ЦСКА. Той ще бъде консултант и ще помага на клуба ни със своя богат международен опит и връзки по цял свят.

Върхът в кариерата на 71-годишния сърбин е спечелването на Купата на европейските шампиони с Цървена звезда през 1991 година. Петрович има опит като треньор в повече от 20 клуба в държави по цял свят.

Той е ставал три пъти шампион на Югославия. Печелил е титлата и на Руанда, както и на България, като освен това триумфира и с Купата на страната ни. Специалистът е печелил също така три пъти Купата на Югославия и веднъж Купата на Китай. За последно Люпко Петрович беше треньор в Руанда, където с отбора на АПР (отбор на патриотичната армия на Руанда) отново грабна златните медали в първенството на страната.

След края на договора му, Петрович се присъедини към екипа на най-големия български клуб ЦСКА.

Сигурни сме, че с безценния си опит той ще бъде много полезен на нашия тим.

Пожелаваме на Люпко Петрович здраве и ползотворна работа в ЦСКА!

  Сподели
381