Ботев спечели дербито на Пловдив - Неделев с феноменален гол (видео)


FUTBOL-TV

Ботев спечели дербито на Пловдив - Неделев с феноменален гол (видео)

Ботев Пловдив записа успех при визитата си на Локомотив Пловдив с 2:0 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига. Герой в битката на града под тепетата стана Тодор Неделев, който асистира за първото попадение, а после вкара страхотен гол от 50 метра.

Той матира Мартин Луков в 67-ата минута, а преди това Кристиан Димитров бе дал аванс на гостите в 48-ата минута, след голов пас на Неделев. Преди това гол на Посинкович от Локо беше отмемен поради засада в 26-ата минута.

В 73-ата минута Мартин Луков изби топката в тялото на Стивън Петков, а кълбото мина на сантиметри от гредата. В ответната атака Карагерен пробва удар от малък ъгъл отдясно по атаката на Локомотив, а Кайзер внимаваше и изби в корнер.

В 77-ата минута Димитър Илиев засече с глава центриране от свободен удар, а топката мина над напречната греда на Кайзер. Последната интересна ситуация в срещата бе в 85-ата минута, когато Димитър Илиев пусна към Посинкович, който отправи много опасен удар към вратата на Ботев, но кълбото профуча на сантиметри от страничния стълб.

С днешния успех "канарчетата“ изместиха Берое от четвъртото място във временното класиране на Първа Лига. Два часа  преди мача до стадион "Локомотив" беше открит паметник на легендата на "черно-белите" Аян Съдъков.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
411