Левски се реваншира на феновете си с класика срещу Дунав


FUTBOL-TV

Левски се реваншира на феновете си с класика срещу Дунав

Левски се реваншира на феновете си за неочакваната загуба от Ботев Враца преди седмица. Днес "сините" се наложиха с категоричното 3:0 над Дунав на "Герена" в среща от кръга на Първа лига. 

Всичките попадения паднаха още преди почивката. Страхотен мач направи Жерсон Кабрал, който вкара първите два гола за своя тим. Той бе точен в 21-ата минута, а след това удвои от дузпа в 28-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Обертан от Попадийн. Голмайсторът Станислав Костов също се разписа в 38-ата минута, като по този начин еднолично поведе при стрелците в родния шампионат с 14 гола.

След почивката темпото на игра спадна и до нов гол не се стигна. Иначе двубоят бе изгледан от боса на "сините" Спас Русев, който бе в компанията на новия вратар на тима Николай Михайлов, който обаче все още не е готов за игра.

С този успех Левски остава трети, но вече има 37 точки - на една зад ЦСКА и на четири зад лидера Лудогорец. Двата тима обаче все още не са изиграли мачовете си от този кръг. Дунав остава 12-ти в класирането с едва 14 точки в актива си.

  Сподели
436