Ники Михайлов: До две седмици ще съм в оптимална форма


FUTBOL-TV

Ники Михайлов: До две седмици ще съм в оптимална форма

Вратарят Ники Михайлов е последното ново попълнение на Левски. Той разкри пред "Дарик радио", че бързо се е разбрал с ръководството и е подписал договора си до края на сезона. Той се завръща в родния си клуб, след като прекара последните 12 години в чужбина. 

"Щастлив съм, на няколко пъти водих разговори - и с предишното, и с настоящото ръководство на Левски. Радвам се, че на третия път успяхме да се разберем. Искам да благодаря на г-н Русев и на цялото ръководство за поканата. С удоволствие я приех, много бързо се разбрахме. Само някакви формалности имаше да се избистрят от адвокатите."

"Днес вече официално подписах с Левски и утре ще ми бъде първата тренировка с отбора. Нямам търпение да се завърна след 12 години в чужбина отново да тренирам със "синия" отбор", заяви Михайлов и разкри кога може да се включи в игра. 

"Разбрали сме се с треньорите и докторите, направили сме програма и работя по нея. С всеки изминал ден се чувствам все по-добре, все пак не съм играл от 2 май. Доста време мина, тренирах индивидуално, но това не е същото, като да работиш с треньор на вратарите в отбор." 

"Мисля, че в рамките на две седмици до 20 дни ще бъда в оптимална форма, това е таргетът. Нека видим как ще се развият нещата ден по ден, седмица по седмица и ще преценим как ще се случат нещата. Договорът ми е до края на сезона", сподели Михайлов. 

Той беше на трибуните в мача на "сините" в неделя, загубен злополучно от Ботев Враца с 1:3. Вратарят разкри през призмата на страничен наблюдател на какво се е дължало това повече от изненадващо поражение на Левски. 

"От трибуните видях, че изпуснахме доста положения срещу Ботев Враца, особено през първото полувреме. Мисля, че ако се беше утвърдил резултатът тогава, нямаше да имаме проблеми. Мачът обаче се закучи, те изравниха, от трибуните го усетих, че второто полувреме доста падна емоцията, самочувствието, настроението в играта и от там започнаха грешките и допускането на головете." 

"А и Ботев Враца ни вкараха доста хубави голове. И на Валери Божинов втория гол, и на Валеро Домовчийски третия гол бяха много висока класа. В случая не мога да кажа, че им е заслужена победата, но като биеш 3:1 на "Герена", няма какво да се коментира повече по темата", сподели Михайлов и говори за критиките към вратарите на "сините" в последните месеци. 

"Вратарите в Левски са критикувани, откакто се помня. Винаги трябва някой да поеме вината, но Левски е голям клуб и винаги е било така. 12 години по-късно това не се е променило, но е нормално, защото публиката е взискателна. От 10 години нямаме купа, нямаме титла и е нормално хората да са разочаровани и обезверени." 

"Феновете трябва да са зад клуба, от Нова година нещата ще са много по-добре. Мисля, че до последния момент ще се борим за шампионската титла. Колкото до Божката и Полачек - единия го познавам от дълги години, другия - не. Аз съм дошъл само да помогна, моите уважения към тях. Мога да кажа, че конкуренцията е здравословна, затова очаквам здрави тренировки и който е най-добре, той да пази", добави стражът.

Той сподели още, че докато има шанс Левски да се бори за титлата, той ще бъде преследван. Тимът изостава със седем точки от лидера Лудогорец, но до края на сезона остават все пак още 20 кръга, макар до паузата в шампионата да са само четири.  

"Има четири мача до края на полусезона, в които аз имам време да навляза в оптимална форма. След това за мен е важно да направя една добра подготовка и да бъда готов идната година. Какво ще става след това, аз не мога да кажа." 

"Левски винаги мисли за титлата, това е в ДНК-то на клуба, феновете и всички свързани с Левски. Проблемът е, че през последните години просто нещата не се получават по една или друга причина. Няколко купи изгубихме, за шампионската титла въобще не говорим след тоталната доминация на Лудогорец." 

"За мен е важно Левски да върви мач по мач, да не губи точки от не толкова претенциозни отбори, както се случва, да не се правят грешки, да се сведат до минимум, да се допускат възможно най-малко голове и в един момент нещата напред ще се отпушат и ще почнем да печелим." 

"Докато има шанс за титлата, ние ще се борим, защото това е ДНК-то на Левски. А какво се е случвало последните десет години е съвсем, съвсем отделен въпрос", завърши Николай Михайлов в интервюто си за "Дарик". 

  Сподели
389