Георги Петков фаворит за Футболист на годината


FUTBOL-TV

Георги Петков фаворит за Футболист на годината

Вратарят на Славия Георги Петков е основен фаворит за спечелването на приза "Футболист на годината" у нас. По всичко личи, че трудно някой може да изпревари стража, който наскоро счупи рекорди.

През годината Петков спечели Купата на България и имаше огромен принос за успеха на Славия в драматичния финал срещу Левски. Първо спаси една дузпа в редовното време, а след това и още две, когато настъпиха минутите на ударите от бялата точка.

Тези му изяви не останаха незабелязани от селекционера Петър Хубчев, който имаше проблеми на този пост, след контузията на Пламен Илиев. Така Георги Петков изигра две срещи за България и стана най-възрастният, носил екипа на националния тим – постижението не е единствено за България, но и за цяла Европа. №1 е на Стария континент и №3 в света. Световните медиите като Би Би Си отразиха голямата новина.

Петков обаче ще спори с няколко души за отличието "Футболист на годината". Ивелин Попов по всяка вероятност ще е в челната тройка. Той не стартира добре сезона, но сега отново играе редовно за Спартак Москва. Не е изключено и друг вратар да попадне сред първите трима и това е вече споменатият Пламен Илиев. Страхотен сезон прави и защитникът на ЦСКА Николай Бодуров. Той е и несменяем титуляр в националния ни отбор.

  Сподели
418