БФС и Петър Хубчев подкрепиха кампанията - Мисия спорт на любимите герои


FUTBOL-TV

БФС и Петър Хубчев подкрепиха кампанията - Мисия спорт на любимите герои

Българският футболен съюз и националният селекционер Петър Хубчев се включиха в благородната инициатива "Мисия спорт на любимите герои" на асоциация "Докосни дъгата", организирана с цел популяризиране на спорта сред подрастващите. Треньорът на представителния ни тим стана едно от лицата на кампанията, която е подкрепена до момента от 14 спортни федерации и редица популярни спортни личности. Хубчев демонстрира своята съпричастност към каузата редом до талисмана Лъвчо, чрез който организаторите избраха да популяризират футбола сред подрастващите. Всеки от другите спортове също има свой анимационен герой.

"По този начин искаме да стигнем по близо до децата. Мисията ще бъде представена така, че да я разберат. Идеята ни не е просто да прекарат един хубав ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този ден да направим така, че децата да започнат да спортуват", сподели "златното момиче" Рени Камберова, която е един от двигателите на кампанията. Освен нея и Петър Хубчев, сред лицата на инициативата са Тервел Пулев, Владимир Николов, Христиана Тодорова, Денислав Коджабашев, Габриела и Стефани Стоеви, Асен Великов, Елица Янкова, Веселин Живков, Рангел Марков, Илиян Илиев и Мирела Йолова, Явор Пешлеевски и Тодор Михалев , Рами Шау, Детелин Далаклиев, Станимир Маринов, Георги Георгиев и Вики Томова.

"С тази кампания искаме да вкараме децата от 1 до 4 клас в залите, за да спортуват. Всички ние знаем, че спортът е изключително важен не само за физическото, но и за психическото състояние на децата. Освен, че дава самоувереност, дисциплина и самоконтрол, той помага и на по-срамежливите деца да се отпуснат и да дадат своя принос в живота. За нас с Рени е изключително важно спортът да не бъде под натиск, а детето само да избере и да открие себе си в своя спорт. За нас е гордост, че можем да го кажем - зад нас застанаха 14 федерации, които ще ни подкрепят и ще бъдат с нас в следващите седмици, месеци, надяваме се дори година-две. Вярваме, че лицата на нашата кампания и анимационните герои ще вдъхнат желанието в нашите деца да спортуват", каза д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата".

Кампанията "Мисия спорт на любимите герои" стартира от Пазарджик тази събота, 24 ноември, а след това, на 2 декември, гостува в Плевен. Събитията ще се провеждат в зали с участието на стотици деца. Ще бъдат обособени различни "спортни кътчета", където, разпределени в групи, малчуганите ще се запознават отблизо със спецификата на различните спортове.

Интерес към инициативата вече проявяват и други градове, като следващите събития ще бъдат обявени скоро на официалната страница на "Мисия спорт на любимите герои" във Фейсбук.

"Ще отидем навсякъде, където сме желани", обещаха Рени Камберова и д-р Ангелова. Те са избрали Пазарджик и Плевен като начало, тъй като това са родните им градове.

Инициативата е подкрепена идейно от Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието.

  Сподели
360