Локо (София) би Литекс със спорна дузпа


А. Франгов

Локо (София) би Литекс със спорна дузпа

В мач от 9-я кръг от А ПФГ, Локомотив София се добра до важна победа като домакин на Литекс. Столичните "железничари" и ловчанлии не показаха особено красив и атрактивен футбол, като битката между двата отбора бе съсредоточена в средата на терена. Съдията от Гърция Михалис Германакос бе в центъра на събитията, след като по несъществуващ фаул срещу вратаря отмени редовен гол на Пасков. Все пак той компенсира отменянето на гола на Локомотив като даде спорна дузпа за домакините.

Домакините играха по-организирано и подложиха на натиск Литекс, но стигаха само да удари от далечно разстояние. Златински, Шпишич и Пасков се пробваха, но Урош Голубович не сгреши. Ивелин Попов стреля много добре от около 28-30 метра, но стражът на домакините изби в корнер. В 25-та минута след центриране Пасков вкара топката във вратата на ловчанлии, но съдията отмени гола. На повторението се видя, че фаул срещу Голубович нямаше. Бившият страж на Локо и настоящ на Литекс не се намеси много добре, но за негово щастие гръцкия рефер отмени попадението. Последваха атаки и към двете врати, но Шпишич и Нифлор не успяха да открият резултата за свойте отбори.

На почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0. В началото на второто полувреме не се случи нищо интересно, но в 51-та минута Шпишич нахлу в наказателното поле на гостите и се сблъска с Камбон. Гръцкият рефер мигновенно отсъди дузпа в полза на домакините. Христо Златински застана зад топката и би в дясно. Урош Голубович не трепна и топката влетя в мрежата, но реферът си нанесе гнева и на двата отбора като отсъди дузпата да бъде бита повторно. Златински и втория път бе хладнокръвен и прати топката в мрежата, и така откри резултата за домакините. Последваха няколко балонни центрирания на гостите, но локомотивци се браниха добре и не се стигна до изравнителен гол. Три минути преди края на мача Димо Атанасов пропусна да направи резултата 2:0, след като би встрани от вратата.

Така след този мач Локомотив (София) заема четвъртото място във временното класиране, а Литекс е с точка по-малко.

ЛОКОМОТИВ (СФ) - ЛИТЕКС 1:0

1:0 Златински (51-д)

ЛОКОМОТИВ: Бонджулич, Дзаферович, Златински (85-Атанасов), Богданович, Шпишич (80-Савич), Св.Дяков, Добрев, Митев (90-Джилас), Бандаловски, Иванов, Пасков

ЛИТЕКС: Голубович, Камбон, Венков, Николов, Манолев, Берберович, Бертен (72-Дубала), Сандриньо, Том (75-Бибишков), Попов (83-Ангелов), Нифлор

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дяков, Дзаферович, Бандаловски (Локо); Том, Венков (Литекс)
СЪДИЯ: Михалис Германакос (Гърция)
СТАДИОН: Локомотив, 1500 зрители

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
208