Балъков обсъди приоритетите на българския футбол с легенда на Юнайтед


FUTBOL-TV

Балъков обсъди приоритетите на българския футбол с легенда на Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Лий Мартин гостува във Велико Търново. Спортистът, играл като ляв защитник в отбора за времето от 1988 до 1994 г., посети националния събор на българския фенклуб на "червените дяволи“, който се състоя в старопрестолния град.

В старата столица за първи път бе представено българското издание на книгата "Манчестър Юнайтед. Историята на един велик футболен клуб в десет мача“, написана от британския спортен журналист Джонатан Уилсън. Тя проследява историята на един от най-популярните футболни клубове, превърнал се в световен бранд. Лий Мартин е герой в един от десетте ключови мача, разглеждани в книгата.

Легендарният защитник на "червените дяволи“ се срещна и с легендата на България Красимир Балъков, заместник-кмета на Велико Търново и президент на Етър проф. Георги Камарашев. Лий Мартин сподели, че в старата столица е бил посрещнат толкова топло, колкото на "Олд Трафорд“. Проф. Камарашев разказа на британския футболист моменти от историята на Етър, като подчерта и доброто представяне на "виолетовите“ в настоящия сезон на Първа професионална лига.

Заместник-кметът анонсира и предстоящото изграждане на тренировъчен футболен терен до Спортното училище, както и бъдещата реализация на проект за игрище до западните трибуни на стадион "Ивайло“. В срещата участваха също председателят на българския фенклуб на Манчестър Юнайтед Емил Йорданов и членове на Управителния съвет на организацията.

На тръгване от Велико Търново Лий Мартин обеща, че ще сподели отличните си впечатления от града и от фенклуба със свои приятели – легенди на "червените дяволи“.

  Сподели
491