Днес сватба, утре брадва


-.

Днес сватба, утре брадва

„БФС отложи мач заради сватба”. Звучи като шега, нали? Да, обаче не е. Мачът Калиакра – Миньор Перник трябваше да се играе по програма на 30ти август, понеделник, но поради сватбата на  състезателя на жълто-черните Велимир Иванович в неделя, 29ти, на която са поканени всички футболисти на отбора, мачът бе изместен за 4ти септември, събота.

Колкото и да се опитваме да приемем тази новина сериозно и без да ни напуши смях, май не успяваме, а? Тази случка е поредната серия от трагикомедията „БФС” с участието в главните роли на шефовете на българския футбол, начело с Борислав Михайлов. Вече съм любопитен какви ще бъдат бъдещите „гръмовни” заглавия по вестници и сайтове:

„БФС отложи мач на ..... заради рожден ден!”
„БФС премести мач на... със седмица заради празненство в „Син Сити”.

Звучи комично, но е факт. Та нали футболистите са професионалисти и трябва да изпълняват професионалните си задължения? Отлага ли шефът на някое предприятие целия работен ден, защото на предния ден някой от служителите му се е женил и всички останали са били поканени? Риторичен въпрос. Жалка история.

Вече е ясно, че когато някой отбор се нуждае от повече почивка, следователно от отлагането на някой двубой, проблемът ще може да бъде решен елементарно. Бързо се прави организация за сватба, някой ерген се жертва и толкоз. Мачът ще бъде отложен. Иначе ще има двойни стандарти, всъщност нещо, на което сме се нагледали в България.

С това си решение българският футболен кораб „БФС” тотално удари дъното и брутално се вкопа в него. Цъфнали и вързали сме на футболния терен, дайте да отлагаме мачове, защото някой ще се жени. Честно казано нямам идея дали някъде другаде по белия свят се е случвало подобно нещо, но като цяло се съмнявам. И после се чудим защо футболният фен пее „Развод ми дай...”.

Впрочем положението на Миньор въобще не е за празненства. Включително и за сватби. Перничани копаят в зоната на изпадащите като миньор в рудник и нямат нито една точка за изминалите четири кръга от първенството. Как се казваше в онази пословица: „За едни сватба, за други брадва.” Или може би за едни и същи....

Богдан Млъчков

  Сподели
223