Десподов: Стоичков ме разпита за ЦСКА и ми написа в книгата да тренирам здраво


FUTBOL-TV

Десподов: Стоичков ме разпита за ЦСКА и ми написа в книгата да тренирам здраво

На специална церемония в Пресклуб "България“ нападателят на ЦСКА Кирил Десподов бе награден за най-добър играч на 14-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Десподов  отбеляза  единствения гол за победата на армейците над Локомотив Пд с 1:0 и получи 6 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти,    Клаудиу Кешеру (Лудогорец) има 5 гласа, Станислав Костов (Левски) е с 4 гласа, Вандерсон (Берое) е с 3 гласа, а  Ахмед Ахмедов (Дунав) получи 1 глас

След награждаването Десподов сподели, че не се чувства на топ ниво във всеки мач, но винаги се раздава докрай.

“Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Тези награди ме радват и ми дават мотивация да работя още по-усилено. Нямахме спечелен мач срещу по-трудните съперници и този двубой с Локомотив беше доста важен за нас. Аз не съм във всеки мач на топ ниво, не се и чувствам в много добра форма, въпреки че вкарвам голове. Мога още много и треньорът го знае. Ще работя върху това нещо. Понякога нямаш ден, но това не може да те оправдае да не се раздаваш за отбора. Не може във всеки мач да вкарваш три гола, но все пак е важно да държиш едно добро ниво. Някъде на 60-70% от формата си съм в момента", сподели  Десподов и допълни:

"Не мисля, че показвам различно лице в ЦСКА и в националния тим. И за двата отбора се раздавам на 100%. Аз, ако не се раздавам за ЦСКА как ще ме викат в националния отбор? Да, треньорът казва защо в даден мач си резерва. Идва да говори с теб, обяснява ти и си чакаш шанса. Ние играем по-директен футбол, виждате, че не допускаме много голове, а отбелязваме много, не знам защо е това недоволство. Всички страни на ЦСКА са силни. Отборът е доста силен, така че не може да кажем офанзивните или дефанзивните футболисти са по-силни. Ние сме един отбор, това е колективен спорт."

За срещата си с Христо Стоичков на представянето на книгата му, Десподов сподели: "Стоичков ми написа да тренирам здраво, да стана най-добрия и да помагам на по-младите от мен. Разпита ме малко за ЦСКА. Бях много щастлив да го видя“.

На въпрос дали има специални ритуали преди мач Десподов отговори:

"Имам ритуал, да. Имам си кръстче, което целувам. Преди мач се прекръствам и си казвам едни думи, които не искам да споделя“, каза той и заключи:

“Мачът за Купата на България с Лудогорец е още далеч. Ще е трудно, но ние вече сме ги отстранявали. Ако успеем да ги преодолеем, ще е по-лесно до финала".

  Сподели
367