Дузпи решиха и Берое срещу Ботев Пловдив - канарчетата са на 1/4-финал


FUTBOL-TV

Дузпи решиха и Берое срещу Ботев Пловдив - канарчетата са на 1/4-финал

Ботев Пловдив се класира за четвъртфиналите в турнира за Купа България, след като отстрани Берое насред Стара Загора в последния мач от осминафиналния кръг в надпреварата. Пловдивчани изковаха успеха след изпълнение на дузпи, след като в редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Срещата под Аязмото започна равностойно и на високи обороти. В първия четвърт час играта се водеше между двете наказателни полета без опасности пред Даниел Кайзер и Душан Перниш. В 17-ата минута "канарчетата“ организираха първата опасна атака. Тодор Неделев проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където Стивън Петков бе изпреварен с малко от вратаря на домакините. Две минути по-късно Берое пропусна страхотен шанс да открие, а със страхотна изява в защита се отчете Джонатан Перейра. Иван Минчев влезе в наказателното поле по аутлинията и подаде към Борислав Цонев, който стреля от чиста позиция, но бразилският десен бек на Ботев застана на пътя на топката и предотврати сигурен гол.

Ботев започна активно втората част, през която бе по-добрият отбор на терена. Густаво Афонсо отправи удари в 57-ата и 67-ата минути, но и в двата случая твърде слаби и спасени лесно от Перниш.

Минута преди края на редовното време пловдивчани имаха отлична възможност да стигнат до победата. Густаво Афонсо елиминира хитро защитник и  нахлу в наказателното поле отляво, последва остро подаване по тревата, но Стивън Петков и Диого Кампос се разминаха с топката.

В продълженията двата отбора заложиха на сигурността и предвид натежалата умора логично се стигна до изпълнение на дузпи.

Начало на престрелката от бялата точка с точен изстрел даде Алфонсо Мартинс. Тодор Неделев не остави шанс на Перниш и изравни. Владимир Гаджев даде нов аванс на домакините, а в ответното изпълнение Стивън Петков шутира високо над вратата.

Даниел Кайзер върна паритета със страхотно спасяване срещу Георги Ангелов при третата дузпа, а Пиргов разстреля Перниш и върна равенството. Драгош Фиртулеску и Джонатан Перейра бяха точни при четвъртите изпълнения, а Мартин Райнов стреля в аут при петата за Берое.

Еуфорията в "жълто-черно" донесе Серкан Юсеин, който прати Перниш в обратния ъгъл и класира Ботев на четвъртифалите с резултат 4:3 при дузпите.

  Сподели
439