Ботев Пловдив с минимална победа срещу съимениците от Враца


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив с минимална победа срещу съимениците от Враца

Ботев Пловдив записа четвърти пореден успех в Първа лига. В среща от 13-ия кръг, на стадион "Огоста“ в Монтана, "канарчетата“ се наложиха с 1:0 над Ботев Враца. С днешния успех пловдивчани се утвърдиха в първата шестица и се доближиха само на точка от четвъртия Берое.

В 61-ата минута "жълто-черните“ откриха резултата, а автор на попадението бе появилият се само минута по-рано Стивън Петков. Тодор Неделев центрира от корнер, а Стивън Петков бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата.

В 67-ата минута Петър Атанасов проби по левия фланг и центрира към Валери Божинов, който от чиста позиция не успя да засече топката.  В 70-ата минута Джонатан Перейра пусна към Антонио Вутов и нападателят стреля от малък ъгъл, но Костов спаси.

В 83-ата минута Серкан Юсеин намери Лъчезар Балтанов в наказателното поле на Ботев Враца, капитанът залъга защитник и стреля, но стражът на домакините докосна топката и тя мина над гредата. До края на срещата момчетата на Николай Киров демонстрираха стабилна игра в защита и не допуснаха опасности пред Даниел Кайзер.

  Сподели
407