Пирин отстъпи у дома на Славия с 0:2


А. Павлов

Пирин отстъпи у дома на Славия с 0:2

Пирин претърпя поражение вкъщи от Славия с 0:2. В двубоя, игран при много топло време, двата гола за най-стария столичен клуб бяха дело на Николай Божов. Бившият футболист на Академик София се разписа в 58-ата от дузпа и 66-ата минути. С това възпитаниците на Емил Велев записаха втори успех през този сезон в А Група, докато хората на Йордан Боздански регистрираха третата си загуба.

Още в началото на срещата се виждаше, че орлетата ще имат проблеми. Гостите започнаха надъхано, но не съумяха да материализират превъзходството, което имаха през първата част.

След само 11 минути футбол на "Христо Ботев" белите създадоха бърза акция по десния фланг. Галин Иванов стигна почти до аутлинията, насочи коженото кълбо успоредно на голлинията, ала останалият сам срещу опразнената врата Николай Божов изстреля топката в аут.

След като дойде краят на първото полувреме, резултатът на светлинното табло в Благоевград показаваше Пирин - Славия (0:0).

Нещата на зеления килим не претърпяха промяна през вторите 45 минути. Славия продължи да действа по-активно в атака. Логично белите стигнаха до дузпа, отсъдена за нарушение срещу Илиев в пеналта. Новото попълнение Божов вкара от бялата точка и гостите направиха 0:1 в 58-ата минута.

Столичани не спряха да търсят гола. Пирин пък загуби ритъма в играта си. Благоевградчани почнаха да сипят дълги топки към наказателното поле на гостите. Резултат от тези действия нямаше, тъй като подаванията не бяха достатъчно качествени, а пък и този стил на игра определено не се удава на орлетата.

Славия успя да се възползва от неорганизираната игра на своя опонент и отбеляза втори гол в 65-ата минута, като авторът му отново бе Николай Божов. Играчът се разписа след блестяща акция, преминала през Илия Илиев и Галин Иванов.

В последните 20 минути от двубоя зелените се опитаха да се върнат в мача, но интелигентните действия на белите в отбрана не позволиха това да се случи. В крайна сметка Пирин загуби с 0:2 от Славия у дома. След първите четири кръга в родния шампионат орлетата имат едва три точки на сметката си. Столичани пък вече събраха актив от шест пункта. Интересно е да се отбележи, че Славия спечели тези две победи навън.

Снимка: www.ring.bg

  Сподели
180