Стоянович: Предстоят два-три мача да разберем каква е нашата реалност


FUTBOL-TV

Стоянович: Предстоят два-три мача да разберем каква е нашата реалност

Наставникът на Левски Славиша Стоянович говори по всички актуални теми, свързани със "сините". "Добре се чувствам, но има много работа с отбора. Почивката ни се отрази добре. Играчите имаха време за себе си и за ежедневните си дела. Адаптирах се тук, много ми харесва всичко тук – и клуба, и феновете и манталитета. Не ми трябваше много време, за да се адаптирам към живота в София", заяви треньорът в ефира на "Дарик" радио.

"Левски и Звезда си приличат. Еднакво е, че феновете искат винаги най-доброто. Няма място за средата – или си горе, или си долу. Звезда може и да е най-големият клуб на Балканите. Левски ще трябва да изгради отново своя статут, който имаше преди 10 години. Това е – има малко дисбаланс."

"Никога няма да търся алиби. Взех отбора в хода на първенството. Не съм правил подготовката и селекцията на отбора. Опитах с много комуникация и разговори да разбера къде е бил проблемът и как се е работило преди това при Роси. Започнах да работя от първия ден, без компромиси."

"Трябва да поправим някои неща, за да сме съвсем близо до Лудогорец и ЦСКА. Опитвам да съм честен и искрен в работата си. Опитвам се това да прехвърля в тяхната работа. Те трябва да разберат, че Левски е нещо повече и загубата тук не е със същата тежест, като другаде. Трябва винаги да са намксимум. Един път играхме в Пловдив, не бяхме на 100 процента и ето какво се случи."

"Разбирам феновете, но и те трябва да разбират ситуацията. Предстоят два-три мача да разберем каква е нашата реалност. В първия мач срещу ЦСКА вече видяхме, сега предстои втори такъв срещу Лудогорец. Предстои период от 14 дни – за първенство и за Купата, това ще бъде нов отговор затова къде сме."

 "Виждаме, че на всеки мач идват все повече фенове. Това ни харесва. Когато резултатите са добри, феновете ни дават допълнителна енергия. Финалът за Купата е тъжната страна на футбола. Гледал съм този мач и знам, че е тежко да загубиш мач, в който си бил изразително по-добър. Футболът е понякога странен спорт. В баскетбола или хандбала не може да има случайности, но тук може да се стигне до един случаен гол или автогол."

"Не искам да коментирам структурата на клуба, но има неща, с които искам да говоря с г-н Спас Русев. Той ни дава много, когато може идва при играчите, идва при треньорите. Благодаря му за това, което прави за отбора."

" Франк Рийкард ми откри доста тайни. Ивица Осим също ми харесваше как работи. Юрген Клоп също. Бил съм много пъти в Барселона, там имам контакти и емоционално съм от Барселона."

"Като съм анализирал какъв отбор имам, разполагам с играчи, които искат да нападат, да са с топката в противниковата половина. Затова решението за мен беше лесно какъв стил да възприемем."

"Опитвам се да отворя очите на всички играчи. Ще има ротации. Понякога ще има недоволни, но аз разбирам това. Първенството е дълго, много време има. Винаги има възможности за всички."

"Много е рано да мислим за нови играчи. Имам някакви идеи, ако някой дойде, трябва друг да си отиде. Ще видим след 15 декември и да видим как да вдигнем качеството в състава. Пробвам да пускам младите, да усетят терена. Добре работят, на тренировки се стараят. Трябва в българските отбори да има български играчи. В Левски да усещат принадлежността си към клуба."

"Сигурен съм във вратарите си. Ние анализираме грешките с треньоря на вратарите. Трябва да поправяме грешките им. Като гледах мача с Вадуц, Полачек направи грешка. Има психологическа бариера. При Митрев – също."

"Небойша Милошевич ми е първи асистент, жалко, че не дойде от самото начало, но трябваше да участва в един камп. Асен Букарев много ми помага, всички се чувстват добре. Между нас съществува хармония."

 "Знам, че всичко зависи от резултатите. Ако зависи от мен, ще остана до края на кариерата си. Опитваме се да не мислим много надалеч. Къщата се изгражда тухла по тухла."

"Моето желание е играчи като Обертан и други да останат и да подпишат нови договори."

"Говорим на английски с чужденците и на сръбско-български на българите. Но 80% играчите разбират английските."

"Знам, че феновете разбират отлично футбола. Не можеш да ги излъжеш. Ще се опитаме да играем атрактивно, отговорно изобщо добър футбол. Ако правиш това, не може да изостанеш в резултатите", завърши Славиша Стоянович.

278