16-годишен блести за Ботев Пловдив в контрола


FUTBOL-TV

16-годишен блести за Ботев Пловдив в контрола

Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над съименника си от Гълъбово в приятелски мач в паузата на първенството. Попаденията в двубоя, който се игра на централния терен на клубната база, реализираха Станислав Шопов и Диого Кампос още през първото полувреме.

Резултатът откри Слави Шопов с изключително красив гол в 12-ата минута. 16-годишният талант получи удобна топка пред наказателното поле и с едно докосване с вътрешен фалц я изпрати в горния ляв ъгъл на вратата на втородивизионния тим. Девет минути по-късно Диого Кампос се възползва от грешка в защитата на гостите и с техничен удар удвои преднината на "канарчетата".

Пловдивчани пропуснаха още няколко добри ситуации пред вратата на противника, но повече попадения до края на мача не паднаха. Николай Киров използва проверката, за да даде шанс за изява на куп юноши, като "канарчетата" завършиха срещата със само трима играчи от първия отбор.

Срещата пропуснаха ангажираните с различните национални формации Тодор Неделев, Серкан Юсеин, Антонио Вутов и Кристиан Добрев. Не играха още Густаво Афонсо, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров и Костадин Ничев, които тренираха на съседния терен по време на проверката.

  Сподели
442