Пламен Марков: Никой повече няма моралното право да има претенции


FUTBOL-TV

Пламен Марков: Никой повече няма моралното право да има претенции

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков бе много щастлив след изясняването около придобиването на активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Марков довери пред БНР, че този акт е бил много важен и собствениците на "армейския" тим ясно са показали намеренията си за бъдещето на клуба от "Борисовата градина".

"Искам да честитя на всички нашите фенове тази прекрасна новина. Надявам се и вярвам, че тя ги е направила щастливи! За нас като ръководство този акт също беше много важен. С него собствениците показаха чистите си намерения относно клуба, относно футбола и изобщо спрямо спорта. Между другото това са факти, които те са доказали във времето назад със своята работа. Съвсем нормално е да претендираме за всички наши активи, титли и история. Това е един акт, който доказва, че връщайки си емблемата, клубът 100-процентово добива автентичност. В този смисъл считам, че никой повече под каквато и да е форма няма моралното право да има претенции след този факт", заяви Марков пред БНР.

"Със сигурност ще се премине и към процедура за заличаване на тирето и думата София от официалното име на клуба. Изчаквахме да мине този ден и в бъдеще ще се тръгне и в тази посока. Това е въпрос на юридически стъпки, които ще бъдат направени от нашите адвокати. Във връзка с включването в дълга на един имот, който не е наша собственост, ние ще се обърнем към съда. Това е едно нормално действие, но аз не съм специалист и не мога да ви дам точна оценка", добави спортният директор на "армейците".

  Сподели
439