Шефът на Локо Пловдив поиска въвеждането на ВАР в родното първенство


FUTBOL-TV

Шефът на Локо Пловдив поиска въвеждането на ВАР в родното първенство

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски и ръководството на клуба излязоха с позиция след мача с Берое в Стара Загора, загубен от "черно-белите" с 0:1.  

"По време на вчерашния мач с Берое Локомотив Пловдив за пореден път беше жестоко порязан от съдиите, които отмениха чист гол на "черно-белите", а след това си затвориха очите и за редица други спорни ситуации. Подобно беше положението и на мача с Етър в предишния кръг. Абсурдно е в 21 век всеки, който е гледал мача на телевизора си вкъщи, да е видял и да знае, че има грешка, а съдията - не", се казва в официалното изявление.

"След двубои с подобно съдийство, започваме да си задаваме въпроса дали някой не очаква от нас да започнем да плащаме на съдиите? Аз и ръководството на клуба настояваме да бъдат предприети спешни мерки, като най-важната от които е да се въведе системата за видеоповторения VAR, която бе използвана на Мондиал 2018, от този сезон в испанската Ла Лига, а от догодина и в Шампионската лига. Ние сме категорични, че е крайно време да се спре с тенденциозното отношение на съдиите към футболната игра, защото освен, че е срамно и недопустимо, то ограбва труда на футболисти и треньори и срива имиджа на футбола като честна игра с равни правила за всички", заявиха още от Локомотив Пловдив.

433