Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски

ЦСКАЛевски
Стадион: "Васил Левски“, София
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 17:00
Съдия: Ивайло Стоянов


ЦСКА приема Левски на националния стадион "Васил Левски" в дербито от 10-ия кръг на Първа лига. От доста време този двубой не е противопоставял лидерите в класирането. Двата тима имат по 22 точки в актива си, но "червените" са на първо място, заради по-добрата си голова разлика. С две точки по-малко е Лудогорец, който дебне от трета позиция. Прогнозата на Futbol Tv и на Futbolbet е за знак - Х.

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще заложи на най-доброто, с което разполага за двубоя срещу Левски. Треньорът даде почивка на част от играчите (с изключение на централните бранители) в последните два мача. Така той ще разполага на свежите си титуляри за предстоящото дерби.

На вратата се завръща Витаутас Черняускас. Данте Стипица, който направи добър мач срещу Монтана, ще седне на пейката. Самият Ел Маестро бе запитан от журналистите за евентуална вратарска рокада, но треньорът обяви, че е доволен от изявите на литовския страж.

Направилият силен мач преди дни за Купата - Стойчо Атанасов също ще остане на пейката за сметка на Ангел Лясков. На другия бек ще бъде Борис Секулич, който почива в предишния мач за първенство - срещу Ботев Враца, но игра преди дни срещу Монтана. Централните бранители изглеждат повече от ясни - националните Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски. Има малка вероятност вторият да остане резерва за сметка на Перейра, но това е по-малко вероятно.

Халфоте на "червения" тим срещу Левски ще са Кристиян Малинов и Рубен Пинто. Кирил Десподов също ще се завърне на своята любима позиция по крилото, за сметка на Станислав Манолев, който отново ще седне на пейката.

Тук вече идват няколко въпросителни, но те са по скоро за това как ще бъдат разположени останалите трима играчи - Тиаго Родригес, Едвин Джеси и Мауридес. Има вероятност последният да играе зад нападателя, който да бъде Джеси. По-вероятно е обаче да бъде обратното и ганаецът да действа от по-задни позиции, а Звяра да е на върха атаката. Последната опция е свързана с рокада между Тиаго и Джеси, като португалецът да не играе по крилото, където на няколко пъти си пролича, че не му е комфортно.

Левски успешно се справят до този момент. Имат същия брой точки, който и ние имаме. Дербито е един различен мач. В другите мачове имаме различна мотивация. Тук и двата отбора са на едно и също ниво и ще са еднакво мотивирани. Надявам се, че в събота победата ще бъде за нас. Ние ще играем на терена със сърца и ще видим какво ще се случи", заяви треньорът на "армейците" Нестор Ел Маестро.

В лагера на Левски настроението е приповдигнато. Част от играчите успяха да си починат и не играха в турнира в турнира за Купата на страната. Техните заместници пък се представиха повече от достойно и разгромиха своя опонент Атлетик Куклен.

Реално треньорът на Левски Славиша Стоянович има една-единствена дилема преди съботното дерби с ЦСКА. Колебанията на специалиста за състава са свързани с това на кого да заложи в центъра на защитата. Ситуацията при бековете е ясна - на терена ще са сърбинът Милош Цветкович и капитанът Иван Горанов. За две места в центъра на ариергарда пък спорят трима играчи - Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Аймен Белаид. Опция за там е и взетият в началото на септември от Витория Сетубал Нуно Рейш. Португалецът обаче е изостанал с подготовката и ще седне на пейката.

Логичният избор да седне на пейката - Аймен Белаид е бил на терена във всичките 9 шампионатни срещи от началото на сезона. Той игра два пъти като ляв бек и 7 като централен защитник. В 5 от случаите, в които бе в центъра на отбраната, Аймен бе партньор на Холмар Ейолфсон, а в два от тях - на Давид Яблонски. Тунизиецът с френски паспорт бе и единственият от изброените, който получи почивка и въобще не попадна в групата за двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Атлетик Куклен (6:0).

"В дербито няма фаворити. Емоцията е по-силна от всичко. Важно е кой отбор ще има по-голяма мотивация и кой ще играе по-разумно. Бил съм в подобни дербита. Мисля, че няма как да има фаворит. Имаме три дни да обсъдим тактиката, да анализираме противника и нашите си грешки. Трябва да се измисли добър план А и план Б", заяви треньорът на Левски Славиша Стоянович.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.09.2018 Купа на България Монтана 0 - 2 ЦСКА София
22.09.2018 Първа ПФЛ Ботев Враца 0 - 2 ЦСКА София
15.09.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 3 - 1 Черно море
01.09.2018 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 0 - 0 ЦСКА София
26.08.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 4 - 0 Верея Стара Загора


Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.09.2018 Купа на България Atletik Kuklen 0 - 6 Левски София - - -
21.09.2018 Първа ПФЛ Левски София 4 - 1 Витоша Бистрица
16.09.2018 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 1 - 0 Левски София
01.09.2018 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 Берое
25.08.2018 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 1 - 2 Левски София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.05.2018 Група за Титлата Левски София 2 - 3 ЦСКА София
25.04.2018 Купа на България Левски София 2 - 2 ЦСКА София
18.04.2018 Група за Титлата ЦСКА София 2 - 2 Левски София
11.04.2018 Купа на България ЦСКА София 0 - 2 Левски София
18.03.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 0 Левски София
  Сподели
498