От Левски и МОКО разясниха ситуацията около юбилея, "сините" ще търсят отговорност


А. Франгов

От Левски и МОКО разясниха ситуацията около юбилея,

Маркетинговият директор на Левски Тодор Минев внесе малко яснота относно вината за проваления на два пъти юбилей в чест на 75 години от рождението на легендата Георги Аспарухов. Както е известно, първоначалният уговорен шоумач с Бока Хуниорс пропадна, а в последствие не се осъществи и друг обявен такъв - с италианския гранд Милан

Клубът продаде хиляди билети на феновете, които с нетърпение очакваха подобаващ празник в памет на Гунди. За организатор на събитието бе избрана фирмата МОКО Солюшън.

Фирмата МОКО пък по-рано обяви, че парите от закупените билети ще бъдат връщани от понеделник, 1-ви октомври. Това ще бъде съгласувано и с компанията, която ги е издала. Подробности може да видите и в обширната пресконференция от страна на МОКО в прикачено видео по-долу.

След неяснотата и провалените две поредни събития, голяма част от "сините" фенове реагираха гневно, обвинявайки ръководството на клуба. Това неминуемо се отразява на престижа на Левски, както и на посещаемостта при едно евентуално бъдещо събитие.

Това е позицията на Тодор Минев публикувана във Фейсбук, без редакторска намеса:

"Здравейте Левскари, искам да внеса малко повече яснота около казуса с юбилея. Аз лично поемам отговорност за случилото се, доколкото нещата са влизали в моята компетенция. Димитър Дамянов, съдържателя на МОКО бе представен, като човек, които има богат опит в организирането и осъществяването на спортни и развлекателни мероприятия. За това той представи препоръки и богато портфолио от изпълнени проекти. На проведени срещи той, лично ми е показвал кореспонденция водена първо с отбора на Бока Хуниорс а в последствие и с ръководството на Милан. Имахме уверение от него, че мача ще бъде проведен безпроблемно. Искам специално да обърна внимание върху факта, че нашият изпълнителен директор Красимир Иванов, прояви прозорливост и изиска Димитър Дамянов лично, като физическо лице да бъде страна по договора и да дължи неустойка в случай на неговото неизпълнение. В развитието на сценария до момента, МОКО заедно с Димитър Дамянов ще дължат неустойка в солиден размер при неизпълнение на договора."

В коментарите на публикацията се потвърждава и че клубът ще търси неустойка и правата си в съда, като феновете призовават за публичност.

Напоследък витаят непотвърдени слухове за евентуален мач с английския Уест Хем. От МОКО съобщиха, че в момента са в предварителни преговори по този вариант. Бенфика също бе потенциален съперник, поради добре известното уважение между легендите Еузебио и Аспарухов. За съжаление, търпението на много фенове се изчерпва и до голяма степен празника в памет на великия Гунди бе опорочен.

Коментар на автора:

Призовавам ПФК Левски за повече подобни и подробни изяснения около ситуацията. В никакъв случай не трябва да бъде допускано по подобен начин да бъде поругавана паметта на легендата Гунди, било то от ръководството на тима, трети страни, чужди отбори или рекламни фирми. Нека бъде изяснено дали провалите са поради лоша организация, некадърност при комуникацията на фирмата МОКО с клубовете, целенасочена некопетентност или просто неуважение от страна на Бока Хуниорс и/или Милан. Нека привържениците на тима бъдат компенсирани адекватно, не непременно чрез връщане на взетите пари за билети, а чрез подобаващо отбелязване на празника за цяла футболна България. В крайна сметка, поводът за събитието е много по-голям от моментното ръководство на клуба, тези на аржентинския и италианския гранд или която и да е рекламна агенция.

Фирмата "МОКО Солюшън" бе потърсена за отговор и евентуален такъв ще бъде публикуван своевременно. Статията се обновява с допълнителна информация при изникването на такава. Вчера бе проведена пресконференция по темата от страна на организатора, която може да видите в прикаченото видео:

 

  Сподели
818