Божинов: ЦСКА и Левски могат само с едно положение да накажат съперника


FUTBOL-TV

Божинов: ЦСКА и Левски могат само с едно положение да накажат съперника

С дебютния си гол за Ботев Враца Валери Божинов спечели и анкетата за Играч на VIII кръг. Днес той получи голмайсторската статуетка от Пресклуб "България“. Попадението на звездата срещу Витоша събра 6 гласа на треньорите и специалистите, на второ място е Кирил Десподов от ЦСКА с 5 гласа, Марселиньо от Лудогорец е с 4 гласа.

"Гол в дебютния ми мач означава много за мен. Не съм го очаквал“, сподели Валери Божинов на брифинга след връчването на приза. Причината за изненадата му е, че през последната година футболистът нямаше участие в официални мачове. Бившият играч на редица еврограндове разкри, че преди да се присъедини към завърналия се в Първа лига врачански тим, е бил пред отказване от футбола, но хората до него му помогнали да промени решението си. Верните приятели, сред които и Стефан Стоянов от радио Гонг, му звънели по всяко време, пращали му смс-и посред нощ, като накрая го убедили, че има още какво да даде на футбола. И той се стреми да го прави всеотдайно: "Мисля само за Ботев Вр, искам да оставя следа в отбора“, каза В. Божинов. Иска да помогне с качествата си и с опита си на младите футболисти, от които се възхищава заради упоритостта, трудолюбието и издръжливостта. Тренировките са тежки, натоварващи, но те се справят, подчерта Играчът на 8-ми кръг. Скъпа му е обичта на хората в града, чувства се един от тях, защото живее във Враца. Еуфорията на феновете след идването му в Ботев го мотивира и го прави концентриран. А що се отнася до големите очаквания към него, това не го смущава, защото винаги, където е играл, целите пред него са били големи, поясни Божинов. Голямата цел пред новия му тим е да остане в Първа лига след края на първенството.

А най-близката цел е победа тази събота срещу ЦСКА. Ще направим всичко възможно, заяви звездата и напомни, че Левски и ЦСКА могат само с едно положение да накажат съперника. "Всички момчета от моя отбор живеят за такива мачове“, сподели Божинов. От думите му стана ясно, че няма как да се влее в червения тим, ако получи оферта, защото е играл в Левски и Левски му е на сърцето. Освен това, иска да бъде спокоен и да не става обект на нападки и омраза от страна на феновете. А за националния отбор никога не би отказал да играе, защото това е чест за всеки футболист, но трябва много пот и труд да хвърли, за да привлече вниманието на националния селекционер Петър Хубчев.

  Сподели
425