Черноморец нанесе първа загуба на Левски (видео)


Н. Гавазов

Черноморец нанесе първа загуба на Левски (видео)

Бургаският Черноморец постигна втора поредна победа с 2:1 срещу един от така наречените грандове във българския футбол. Този път жертва на „акулите" станаха Левски, които пристигнаха в морския град със самочувствието на фаворит и непознаващи поражението под ръководството на старши треньора си Ясен Петров. За домакините головете отбелязаха Андонов и Дянков, а за „сините" се разписа Александров.

Срещата започна много остро, но до първото положение се стигна чак в 29 минута, когато Де Сантош намери в коридор Андонов, който успя да се справи с трима защитници на Левски и излъга Петков за 1:0. Към края на полувремето столичани наложиха превес в играта и притиснаха своя противник, но ударите на Тасевски бяха блокирани и в крайна сметка не се стигна до гол.

Второто полувреме започна също с натиск на гостите, които повече владееха топката и разиграваха добре, но с изключение на една висока топка пропиляна от Дембеле, така и не успяха да стигнат до чисти голови положения. За сметка на това, футболистите на Черноморец застрашаваха по-опасно вратата на своя противник и след като около 60 минута на два пъти изпуснаха да удвоят преднината си, все пак след изпълнение на ъглов удар Дянков засече от близката греда центрираната от корнер топка и стреля към вратата. Петков се намеси отново блестящо, но все пак не успя да избие коженото кълбо и така резултатът стана 2:0 за домакините.

След гола, „акулите" се затвориха още повече в защита и използваха всички възможности да накъсат и забавят играта. За Левски влязоха Сашо Александров и Исмаил Иса, но и това не помогна на „сините" да се организират по-добре в атака.


В 74-та минута невероятен пропуск направи Гара Дембеле, който за разлика от изявите си в предишните си срещи, този път бе далеч от познатото си ниво. След удар на Гаджев от далечно разстояние Борел изби топката в краката на французина, който обаче от няколко метра не можа да вкара в опразнената врата.

Все пак „сините" стигнаха до почетен гол в 77 минута, дело на резервата Александров, който засече топката от въздуха след центриране на Жоазиньо.

До края на мача натискът на Левски продължи, но така и футболистите на Ясен Петров не успяха да изравнят резултата и в крайна сметка загубиха с 1:2.

В класирането след третия кръг Литекс, Локо Пловдив и Черноморец са с по 7 точки, Левски заема 4 място с 6 точки.

Черноморец: Борел, Зайц, Дянков, Хайри (78' Терзиев), Старокин, Андре, Педриня, Марсио Нуньо, Дос Сантос, Андонов (62' Фернандес), Тошев (72' Морис)


Левски: Петков, Мюлдер, Иванов, Милиев, Минев, Гаджев, Грийн (68' Иса), Тасевски (59' Александров), Младенов (79' Киров), Дембеле, Жоазиньо

Видео: Тук

 

  Сподели
170