Сър Алекс: Трябва да се обединим!


Н. Гавазов

Сър Алекс: Трябва да се обединим!

Сър Алекс Фъргюсън призова феновете на Юнайтед към единство, опасявайки се, че протестите срещу Глейзерови ще попречат на отбора да изпълни поставените си цели през сезона. Шотландският специалист смята, че всеки има правото да изказва своето мнение, но кампанията против американските собственици ще окаже негативно влияние върху играчите.

„Единственото, което помрачава ситуацията пред новия сезон - това са протестите срещу Глейзерови. Аз нямам проблем с участниците в жълтозелената кампания. Запалянковците имат правото да протестират и да изразяват това, което считат за нужно, но все пак то не бива да е в ущърб на отбора. Глейзерови се явяват собственици на Манчестър Юнайтед. Това е безспорен факт и такъв ще бъде докато не го продадат, независимо от протестиращите. Тук въпроса е за степента на протестите. Не искам да виждам как Юнайтед затъва в спорове и противоречия, което със сигурност ще попречи на целите ни - победа на футболното поле", цитира Daily Mail Сър Алекс.

„Всеки път когато сме достигали до успех, това е било плод на общите усилия на всички - ръководството, играчите и запалянковците. Колко пъти съм казвал, че трябва да се сплотим! Без никакво съмнение играчите се наслаждават на подкрепата от трибуните. Аз не искам протестите да намалят тази поддръжка. Видях един лозунг: „През новият сезон целта е същата". Да, но аз искам всички да се обединим отново, за да спечелим нещо значимо. В този смисъл това е много добър лозунг", завършва шотландския специалист.

 

  Сподели
106