Хубчев: Нямаме футболист, който сам да реши даден двубой


В. Мухарски

Хубчев: Нямаме футболист, който сам да реши даден двубой

"Всички са здрави. Има двама с леки болежки, но на този етап нищо сериозно. Играчите все още ще пристигат, като до утре по обяд ще дойде и последния повикан от мен. Оценката за един треньор идва от резултатите. Всички други неща като подмладяване, обиграване... Вие журналистите, феновете и ръководството ни оценявате предимно по резултатите. Ние знаем, че тези 6 мача ще ги приемем абсолютно сериозно. Повече от 100%. Аз не мога да си представя, че мач, дори приятелски на национално ниво, може да се приеме несериозно", заяви националният селекционер Петър Хубчев на днешната си пресконференция по повод предстоящия турнир "Лига на нациите".

"Ние нарочно сме извикали такива момчета, на които можем да предадем тази мисъл. Благодарение на техните качества - ние искаме да сглобим един отбор. Доказали сме, че можем да постигнем успех, дори срещу по-класни отбори. Моята лична мотивация е да обиграем един отбор за истинските квалификации. В никакъв случай обаче няма да допусна някой да не вземе насериозно дори една тренировка", добави още Хубчев.

"Факт е, че има 11 нови момчета. Ние опитваме да вкараме няколко много млади момчета. Наблюдавам момчета от 19-годишните. Опитваме се да гледаме мачовете на живо. Гледаме отбори, в които преобладават българите. Случвало ми се е да ме питат: "Защо си там?". Там съм, защото смятам, че има много талантливи млади футболисти. Те могат да се развият и могат да помогнат на тима. Беше трудно, защото изборът не е много голям. Във водещите отбори няма чак толкова много титуляри българи", категоричен бе селекционерът на България.

"Има още няколко момчета, които гледаме. Колебаехме се за тях, но това е нашият избор на този етап. Няма да коментирам отделни имена. Можем до утре да говорим защо е повикан Лясков, Недялков или Бодуров. Няма човек, който ще ни реши ситуациите, който ще ни докара до победата. В очите ви гледам и ви го казвам. Разчитаме на всички. Можем да имаме някакъв успех, само ако сме един отбор. Нито Ивелин Попов, нито Кирил Десподов, нито Галин Иванов. Никой не може сам да реши даден мач. Завършилото наскоро Световно първенство доказа това. Меси и Роналдо са най-добрите футболисти в света, но те не можаха да решат проблемите на отборите си. Хърватия пък имат добър отбор и те показаха това нещо. Няма човек, който в момента да носи националния отбор, така както беше преди време и няколко имена се тиражираха непрекъснато", заяви Хубчев.

"Младите момчета, които са повикани са направили някаква крачка напред в своето развитие. Но ако се задоволяват само с това... Това ще им бъде последното повикване!", добави Хубчев.

  Сподели
525