Три въпросителни около избора на Хубчев


В. Мухарски

Три въпросителни около избора на Хубчев

Националният селекционер на България Петър Хубчев вече обяви списъка с футболистите, играещи в чужбина и там няма никакви изненади. Не така обаче стоят нещата с играчите от родното първенство. Има няколко въпросителни, които съвсем скоро ще станат ясни.

1. Георги Петков. Без съмнение най-добрият български вратар към този момент. Наречен някога - Жоро Вратарчето (от легендарния Димитър Пенев), Петков продължава да държи едно много високо ниво и е с основни заслуги за добрите игри на Славия и спечелената Купа на страната през изминалия сезон. Това, което до този момент вероятно спираше Хубчев да извика Георги е фактът, че вратарят е на 42 години. Все пак не е изключено да видим още един път Петков с националната фланелка, стига Хубчев да стигне до извода, че няма стари и млади, а можещи и неможещи. Самият играч наскоро заяви, че би играл за България, стига да получи повиквателна.



2. Ангел Лясков. Младокът се превърна в основен защитник на ЦСКА през последния месец. Лясков се очертаваше да започне сезона като резерва, като дори се носеха слухове, че ще бъде даден под наем в някой друг отбор, за да се обиграва. Травма на основния бек на "армейците" Жеферсон обаче даде шанс за изява на бившия младежки национал и той се възползва от него по възможно най-добрият начин. Според мнозина Лясков дори се справя по-добре на своята позиция от своя контузен колега.

3. Иван Горанов. Играчът на Левски вече е новият капитан на "сините", тъй като Божидар Митрев все по-рядко попада в състава. Горанов има още да подобрява играта си, но е факт, че е твърд титуляр в тима, който е временен лидер в класирането на Първа лига. Горанов също може да направи дебют за България, но последната дума ще има Петър Хубчев.

Изборът на националния селекционер тепърва предстои. Не е изключено да има още някоя друга изненада, свързана с дебютант или име, което отдавна не е защитавало цветовете на България.

  Сподели
503