Рожденникът Тодор Батков получи орден за заслуги към България


А. Франгов

Рожденникът Тодор Батков получи орден за заслуги към България

Президентът на Репулика България Георги Първанов награди днес адв. Тодор Батков, който днес навърши 50 години. Собственикът на Левски говори за приза, но не пропусна и да обсъди ситуацията в момента на "Герена".

"С риск пак да го обърнете на шега, смятам че съм човек от народа. Спомням си баща ми, ордените на дядо ми. Имам трима чичовци убити в Илинденско-преображенското възстание. Ние ценим тези неща, нямаше как да откажа. Човек живее за едната чест. Помагал съм винаги.", каза Батков.

"Левски ми даде много радост, но напоследък и много нерадост. Това обаче ме амбицира допълнително и няма да се откажа. Все пак съм на 25% македонец и 75% родопчанин. Вина за сегашното състояние на Левски имат треньори, селекция. И аз се подведох преди мачовете с Тампере. В момента го няма левскарския дух, който не веднъж е компенсирал липсата на шанс и качества. В момента Левски е един от най-страхливите отбори в първенството. Имаме 7 чужденци и 10 легионери. Повечето юноши са резерви. Не казвам, че ще има чистка, но трябва да се върне левскарския дух", сподели адвокатът за ситуацията в момента в "синия" клуб.

Юристът също така даде и ултиматум на треньора на Левски. "Емил Велев и екипът му се ползват с пълното доверие. Естествено имам право да се съветвам с когото преценя. Имаме 9 мача, задължително трябва да се представим добре и да зимуваме като първенци. До голяма степен оставането на Велев зависи от тези мачове. Играчите получиха половин заплата и ще им платя, ако вземат следващите три мача - не броя утрешния с Беласица. Ако не, когато станат шампиони. На когото не му изнася, да си взима шапката - не ме интересува колко съм платил", категоричен бе Батков.

Орденът му бе връчен за заслуги към държавата. Както е известно Батков подпомогна финансово изграждането на много църкви и параклиси, а и също организира кампания за освобождаването на българсккте медици в Либия.

Снимка: Стандарт

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
185