Славия, Пирин и Видима-Раковски с първи победи в АПФГ


И. Сяров

Славия, Пирин и Видима-Раковски с първи победи в АПФГ

Славия записа първа победа под ръководството на Емил Велев, след като победи Миньор Перник с 1:2. Миньорци откриха в края на първото полувреме. Тогава Младен Стоев стреля от пряк свободен удар и след неубедителна изява на вратаря на Славия Стефано Кунчев, Хазуров дотича и вкара топката във вратата. Славия тръгна с атаки в началото на второто полувреме. В игра влязоха двамата нападатели Иван Цачев и Николай Божов, които впоследствие се превърнаха в герои. В 65-ата минута Иво Иванов центрира от корнер, заформи се меле в наказателно поле и най-съобразителен се оказа Иван Цачев, който изравни за 1:1. В 70-минута Славия получи правото да изпълни пряк свободен удар от 25 метра. Зад топката застана Николай Божов, който с перфектен шут я прати в сглобката на Иво Иванов.

В друг мач от А група Пирин излъга Сливен за 2:1 в Благоевград. Първо Сливен откри резултата, за който това беше първи мач за новия сезон, тъй като мача от първия кръг с Берое бе отложен заради евроангажиментите на старозагорци. В 51 минута Димо Бакалов се възползва от много хубав извеждащ пас и грешка на врагара Макенджиев и я пусна под плонжа му за 0:1. Веднага Пирин се вдигна на щурм и в 74-ата минута Якимов преодоля вратаря на Сливен Георгиев след грешка в отбрана на "воеводите" и изравни. Нова грешка  в защитата на Сливен и пак Якимов се възползва от нея и на празна врата донесе победата на Пирин.

В дербито на новаците на втория кръг на АПФГ Видима-Раковски победи като гост Академик София с 1:2. Севлиевци първи откриха чрез Ангел Русев, който технично излъга защитниците пред себе си и вкара за 0:1. Само 3 минути по-късно Иван Редовски изравни след центриране на Самир Аясс. В края на първото полувреме Видима пак излезе начело в резултата, след корнер Георги Иванов остана непокрит и с глава съумя да отбележи за крайното 1:2.

  Сподели
169