Локо Пловдив шокира Лудогорец в Разград


FUTBOL-TV

Локо Пловдив шокира Лудогорец в Разград

Локомотив Пловдив постигна първа победа в първенството. "Черно-белите" малко очаквано надвиха като гост шампионът Лудогорец с 0:1 в Разград. Единственото попадение бе дело на Филип Михалевич в 86-та минута на срещата, който осигури първи точки на "смърфовете" в Първа лига.

В 5-та минута Вандерсон от домакините уцели страничната греда на вратата на Мартин Луков, след като играчът на Лудогорец стреля от границата на наказателното поле. В следващата атака удар на Лукас Саша от дистанция бе спасен от стража на Локомотив. В 29-та минута разградчани нацелиха отново гредата чрез Саша.

В началото на втората част Лудогорец стигна до дузпа. Топката срещна прибраната до тялото ръка на Йосип Томашевич, а Станислав Тодоров отсъди наказателен удар. Мартин Луков се намеси блестящо, след като отрази 11-метровия удар на Клаудиу Кешеру и запази своята врата суха. Последваха изстрели на Саша, Паоло и Кешеру, но Луков отново бе на мястото си.

В 86-та минута Локомотив откри резултата. Филип Михалевич се възползва от грешка на Форстър и с прецизен удар от малък ъгъл преодоля Ренан за 0:1. Домакините отговориха с греда на Швиерчок след разбъркване в наказателното поле на Локомотив. В 90-та минута контраатака на "черно-белите" завърши с блокиран удар на Абделхаким Буна.

Съставът на Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Димитър Везалов, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Игор Банович, Парвизджон Умарбаев (84' Елитон Жуниор), Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович (70' Димитър Илиев), Анте Аралица (60' Филип Михалевич)

  Сподели
386