Дошъл ли е моментът Евертън да бие Арсенал в Лондон?


.

Дошъл ли е моментът Евертън да бие Арсенал в Лондон?

Арсенал посреща Евертън в събота с надеждата да спечели мача, за да не допусне сериозно изоставане зад конкурентите за титлата. Мениджърът ан тима Арсен Венгер естествено ще заложи на своите младоци, които на няколко пъти стъпиха накриво заради липсата на опит.

Изглежда французинът пак има някакви планове за бъдещето. Факт е, че в момента “топчиите” са колебливи. Контузени са важни фигури като Уилям Гала, Бакари Саня и Никлас Бендтнер. Те получиха своите травми с националните си отбори. Има и добри новини. Робин ван Перси, Йохан Джуру и Сеск Фабрегас са на линия, въпреки че испанецът е със счупен нос.

Евертън изненадващо е слаб домакин този сезон като няма победа на “Гудисън”, а само равен и 3 загуби. Като гост обаче “карамелите” пък нямат загуба, а цели 2 победи и равен. Мениджърът на тима Дейвид Мойс е спокоен, след като тъкмо преподписа за нови 5 години. Засега обаче Евертън е допуснал 17 гола, което прави защитата им най-слабата в елита.

У дома срещу Евертън Арсенал има 5 победи и само един равен в последните 6 мача. Резултатите обаче са малки с изключение на онова 7:0 през 2005. На “усиън” Евертън има три победи в 6 мача.

Арсенал все още от отборите,които могат да победят всеки в елита, особено ако играе в стила, който сме свикнали да наблюдаваме. Сега обаче проблем създават контузиите и предстоящият мач с Фенербахче в Шампионската лига.

От много време Евертън няма победа като гост над “топчиите” и сега е дошъл идеалният момент за такава. Който реши да заложи на подобен знак и спечели ще е доста щастлив след това. Дали обаче рискът си заслужава?

Процентна вероятност: Арсенал – 56%, Равен – 24%, Евертън – 19%

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
19