Литекс се сбогува с Шампионската лига


Т. Михайлов

Литекс се сбогува с Шампионската лига

Българският шампион Литекс отстъпи с 1:3 като гост на словашкия Жилина в злощастен мач и се сбогува с мечтата си да играе в групите на Шампионската лига. След нулево първо полувреме ловчанлии поведоха, но допуснаха бързо изравняване, споелдвано от червен картон за Ивелин Попов и пълен обрат.

Първото полувреме предложи доста интересни моменти като в 21-ата минута стражът Галато спаси дузпа изпълнена от Роберт Йеж. Българите отговориха с два пропуска на Ивелин Попов. В 50-ата минута Сандриньо даде аванс на “оранжевите” с далечен удар. Само две минути по-късно обаче Рилке засече центриране отдясно и изравни.

В 54-ата нервите на Ивелин Попов не издържаха и той направи втори груб фаул срещу Йеж, което му донесе и червен картон от австрийския рефер. В 70-ата минута Небойша Йеленкович сбърка, давайки топката на Оравец, които направи 2:1. Малко преди края Сесей оформи крайното 3:1 и прати Жилина мач от групите на най-престижния турнир. Литекс ще продължи участието си в Европа с плейоф за влизане в групите на Лига Европа

Снимка: Gong.bg

  Сподели
164