Десподов: Знаех, че ще победим още в тунела, когато чух феновете как пеят


В. Мухарски

Десподов: Знаех, че ще победим още в тунела, когато чух феновете как пеят

"Два гола във важен мач. Според мен се извиних на феновете за дузпата срещу Рига. Можех да реша мача в Рига по-рано и да не се стига до продължения, червени картони и т.н. И аз съм човек и аз чета какво пишат хората. Не е приятно. Исках да се извиня на отбора. Смятам, че играхме добре. Първото полувреме - до дузпата имаше директен, динамичен футбол. Използвахме празните пространства. Мисля, че това е лицето, което ЦСКА трябва да показва. Това е, което и феновете искат да виждат. Този път бяхме по-мотивирани", заяви Кирил Десподов след успеха с 3:0 над Адмира в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Липсваха лидерите на отбора. Бодуров, Тиаго, Малинов... Все борбени футболисти. Имаха достойни заместници. Надявам се да са на линия за реванша. Бях сигурен, че ще победим. С тези прекрасни фенове, нямаше как да не победим. Видях го още в тунела преди мача. Като чух феновете как пеят и видях лицата на играчите на Адмира... Няма да ти казвам как гледаха. Те играха затворено. Във второто полувреме опитаха да върнат поне един гол, но ние не им го позволихме. Има реванш. Все едно почваме от 0:0. Трябва концентрация на терена", добави още 19-ката на ЦСКА.

"Този отбор не беше като Рига. Адмира искаха да играят футбол, търсеха пасове и ги поздравявам, за което. А не като Рига да се подредят в една линия и да ритат като хамали! Ако стане нещо... Нямаше как да играем с тази тактика срещу Рига", заяви Десподов, който коментира и новия си съотборник Мауридес:

"Чакайте, едва втори мач ни е, за да коментираме. Нека да мине малко време. Празнуването след гола? Ами ние знаехме, че ще вкараме и се бяхме наговорили преди мача как да го отпразнуваме. Каранга? Не го мислете! Дано да се сети да прати нещо от Китай. Да прати едно сувенирче. Колко асистенции му дадох. Аз го продадох", заяви с усмивка Десподов.

"Не знам за оферти. Аз подписах до живот с ЦСКА! Може да има оферти. Тези неща не се коментират с мен. Ръководството питайте. Аз се раздавам за отбора. Не съм предател. Отидох и се разбрах с отбора за 5 минути. Не е имало чудене да си ходя или да се връщам", завърши голмайсторът на "армейците".

  Сподели
570