Левски и ЦСКА ще започнат с равенство


Т. Михайлов

 Левски и ЦСКА ще започнат с равенство

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 01.08.2010
Час: 21:00
Съдия: Станислав Тодоров

За пръв път първенството в А група започва толкова рано и също за пръв път двата най-успешни отбора в него – ЦСКА и Левски се срещат в първия му кръг. Жребият обаче трябва да бъде уважаван, макар да е далеч по-интересно, когато този мач дойде, когато интригата се е завързала. Все пак мотивация и сега няма да липсва, защото за всеки кандидат шампион е важно да стартира добре, а със сигурност един измежду вечните съперници, а може би и двата ще загубят точки още на 1 август.

Символичният домакин ЦСКА влиза в мача след спокойна победа с 3:0 над северноирландския слабак Клифтънвил. Аматьорите от Елмазения остров нямаха сили да се противопоставят на българския вицешампион, което бе добре дошло за “армейците”. Определено преди мача с Левски ЦСКА ще е по-свежият тим, а и с успеха бе заличена срамната загуба с 2:5 от кипърския Олимпиакос. Наставникът на тима Павел Дочев няма проблеми с контузени играчи. Не е ясно обаче дали италианците Марко Еспозито и Кристиян Тибони ще могат да вземат участие, тъй като все още не са им пристигнали жълтите карти от Италия.

В лагера на Левски настроението е добро след хубавия резултат 1:1 срещу шведския Калмар. При по-коректно съдийство “сините” можеха да си тръгнат с победа от Скандинавите, но и така остават фаворити за краен успех. За тима на Ясен Петров това бе трети мач в Европа, като преди това бе победен ирландския Дъндолк с общ резултат 8:0. Това накара мнозина на “Герена” да започнат да говорят за разгром над ЦСКА и сякаш наистина Левски е в по-добра форма. Друг е въпросът обаче, че със сигурност “сините” са изхабили повече сили заради далеч по-тежкия си съперник, а освен това и пропътуваха около 6000 километра за няколко дни. Вратарят Петков е оздравял и ще може да играе срещу “червените” В групата не попадна Шакиб Бензукан, който е в слаба форма.

Сякаш този път преди Вечното дерби не се е събрало характерното напрежение. Грешка в мача едва ли ще е фатална, тъй като е едва първи кръг. Все пак никой не иска да започва със загуба и затова и няма да се поема голям риск. Мачът е нарисуван хикс и вероятно и двете единайсеторки ще са доволни от него.

Последни 5 изиграни срещи:


ЦСКА:

12 юли ЦСКА - ПАОК 3:1 (Приятелски мач)
14 юли ЦСКА - Рот-Вайс Оберхаузен 1:2 (Приятелски мач)
18 юли ЦСКА - Ком-Миньор 5:1 (Приятелски мач)
22 юли ЦСКА - Олимпиакос Никозия 2:5 (Приятелски мач)
27 юли ЦСКА - Клифтънвил 3:0 (Лига Европа)

Левски:

06 юли Левски - Аполон Лимасол 0:1 прекратен в 45 минута (Приятелски мач)
08 юли Аустрия Виена - Левски 2:1 (Приятелски мач)
15 юли Левски - Дъндолк 6:0 (Лига Европа)
22 юли Дъндолк - Левски 0:2 (Лига Европа)
29 юли Калмар - Левски 1:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи: (във всички турнири)


ЦСКА - Левски

161 мача
49 победи за ЦСКА
44 равенства
68 победи за Левски
Голова Разлика: 254:221 за Левски


Коефициенти от bet365:

ЦСКА - 2.62
Равен - 2.87
Левски - 2.62

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221