Шеф в Левски: Готвим два трансфера, в офисите ни има стотици кандидатури


FUTBOL-TV

Шеф в Левски: Готвим два трансфера, в офисите ни има стотици кандидатури

Левски продължава да търси поне двама нови футболисти, но процесът е активен, защото "сините" искат само много качествени попълнения, заяви изпълнителният директор Красимир Иванов по време на поднасянето на венци и цветя на паметниците на легендарните футболисти Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков.

Той добави, че клубът следва изискванията на старши треньора Делио Роси и се опитва да надгради състава от миналата година.

"За мен легендата за Гунди и Котков все още е жива. Така че има все още някаква мистерия около тях, която продължава да витае наоколо. Аз съм от това поколение, което не е имало възможност да ги гледаме на живо", заяви Иванов.

Шефът допълни, че играчите на тима не са в София и за това пропускат честването на двете легенди.

"Роси е поставил изискванията си за типа на евентуалните нови играчи. През клуба са минали вече стотици кандидатури, но ние се стремим да вземем тези, които ще са ни най-полезни и финансовата част ще ни устройва.

Говорим за още двама нови в тима, останалото ще го запазя в тайна. Спортен директор? Търсим още от месец май. Този процес продължава. Но не го чакаме за привличането на новите играчи, защото на 11-ти започваме участието си в Лига Европа. Коментираме имена, но се надявам до края на лятото да е ясно вече. Не е от значение дали ще е българин или не, важното е да е правилния човек, който ще посрещне очакванията на клуба", каза още изпълнителният директор.

"За Вутов сме в разговори с Удинезе и имаме желание да остане в Левски. До няколко дни те да приключат. За Панайотов ми беше мъчно, че си тръгна. Той беше от хората, които се раздаваха. Това беше съвместно решение на ръководството и треньора", заяви Иванов.

Относно жребия за Лига Европа той бе категоричен, че на пръв поглед е бил възможно най-милостив за тях.

"От друга гледна точка малките отбори предразполагат към едно отпускане, което се надяваме да не се получи. Смятам, че предимство за новия сезон е това, че запазихме основно отбора си и треньора. На този етап нямаме и намерения да се разделяме с футболисти, тъй като в клуба няма такива оферти", допълни още шефът на сините.

  Сподели
350