Ангел Станков: Имаше магия около Гунди и Котков, днес децата не са виждали Левски шампион


FUTBOL-TV

Ангел Станков: Имаше магия около Гунди и Котков, днес децата не са виждали Левски шампион

"Те бяха прекрасни хора. Около тях имаше една магия, която караше хората да пълнят стадионите. Нямаше значение от противника. Съперниците и другите фенове също ги уважаваха. Излъчваха нещо много човешко, не само, че бяха добри футболисти. В националния отбор всички играчи искаха с тях да контактуват. Такова нещо трудно се вижда в съвременния свят. Което е тъжно", заяви легендата на Левски Ангел Станков за Георги Аспарухов и Никола Котков.

"Виждате какви колко много хора идват днес да ги почетат, което говори само за уважение към двамата. Хората ще ги помнят докато са живи. Преди първо трябва да бъдеш човек. После са отношението към клуба и към хората. Виждаме тези големи футболисти - милиардери, но мислят за футбола и дишат за футбола. Гунди и Котков щяха да са като тях. Спомням, че като малък и гонихме топките. Ритахме към тях, за да се доближим и да ги пипнем. Къде го има това сега?", добави още Станков, който коментира и настоящият отбор на Левски:

"Роси е добър специалист. Надявам се той да реши проблемите и този сезон да вземем Купа или титла. 14-15 годишни деца не знаят, че Левски е шампион. Не са го виждали това. Трябва да играят по-агресивно и да си вкарват положенията. Дано всички отбори да минат по-напред в евротурнирите. Левски трябва да бъде европейски отбор. Задължен е да бъде такъв. И другите взимат добри футболисти и това е нормално. Но Левски трябва да е конкурентоспособен на първите два отбора. Само така българският футбол ще върви напред. В първите 7 отбора трябва да има равенство. Ние толкова години не сме ходили на Световно. Болна тема. Жалко ни е".

  Сподели
453