Домусчиев - Ганчев 1:0 с гол от съблекалнята


В. Мухарски

Домусчиев - Ганчев 1:0 с гол от съблекалнята

На повечето фенове на най-великата игра е ясно, че футболът не е просто един мач - 90 минути. Той е много повече. Тактика, схеми, проучване на съперника и ако е необходимо - психологически атаки. Такъв е и случаят с трансфера на Антон Недялков. По този начин Лудогорец удариха ЦСКА още преди новият сезон да е започнал. Иначе казано Домусчиев поведе на Ганчев.

Какво се случи с това попадение още от съблекалнята? Феновете на ЦСКА се вбесиха. Едни логично си го изкарват на самия футболист, който обаче се явява като една пешка в тази игра на шах. Пешка, която едва ли ще стане царица. Други обаче се разединиха и нападнаха двама от тримата акционери на ЦСКА - Гриша Ганчев и Христо Стоичков. Последните двама пък се "стрелнаха" по медиите. Ицо говори в национален ефир и настоя Ганчев да обяви дали е взимал пари от "Българска армия" (нещо, което твърди един от тарторите на агитката на "червените"). Ганчев излезе веднага със съобщение в официалния сайт на тима. Абе, голяма лудница за един ден. Дойде като гръм от ясно небе. Едва ли и самият Недялков е очаквал всичко това.

И така първият гол е отбелязан рано в двубоя. Така както е във футбола, сега има два варианта. Единият отбор да се възползва от сътресението на другия и бързо да приключи мача с втори гол. Или пък да очакваме изравнително попадение? Така или иначе съперничеството ще е жестоко. И двамата клубни босове имат планове и стратегии и ако трябва да смесим още повече термините от игри - скрити козове. На Домусчиев бройките може да достигнат до 1948 и да надничат от по-долу. Ганчев на този етап разполага с едно голямо оръжие - Сектор Г. Повечето фенове на ЦСКА продължават да му имат доверие, което очевидно принуждава Разград да стреля към неговата врата от рано. Няма как да е иначе, тъй като на "Армията" "прелитат" Стоичков, Бербатов и повечето легенди на 31-кратните шампиони на страната. Предстои да видим дали ще има още психологически атаки или просто - добри ходове.

"Не вярвам в психологията, вярвам в добрите ходове."
- Боби Фишър

  Сподели
568