Николай Киров: Ботев Пловдив има стабилно ядро, целта е да се развиваме


FUTBOL-TV

Николай Киров: Ботев Пловдив има стабилно ядро, целта е да се развиваме

Старши-треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров говори пред медиите преди старта на подготовката. Преди първата тренировка на тима наставникът на "жълто-черните" отговори на въпросите на журналистите, касаещи трансферите, целите пред отбора и други спортно-технически аспекти. Ето какво сподели Киров пред микрофоните:

"Като треньорски екип винаги сме имали за цел да се развиваме и представяме по-добре от предишния сезон. Все още обаче нямаме поставени цели от ръководството. Предполагам, че това ще се случи, когато се изяснят нещата около собствеността на клуба."

"Имаме стабилно основно ядро в отбора. Разбира се, селекцията е отворена, а и трансферният прозорец е доста дълъг, така че може да има движение и в двете посоки."

"Очаквам наличието на Васил Шопов в състава да ни донесе разнообразие в офанзивен план, докато привличането на Костадин Ничев ще търсим стабилизиране на защитата, където анализът на миналия сезон показа, че имаме проблеми."

"Продължаваме да търсим централен защитник, в развитие е ситуацията и около поста ляв бранител. Отправили сме предложения и към Лазар Марин и към Филип Филипов, но все още нямаме подписан договор с нито един от двамата."

"Вратарският пост бе с най-сериозна конкуренция през миналото първенство. Доволен съм и от двамата ни вратари и не искам да се разделяме с нито един от тях."

"Мисля, че темата за бюджета на клуба трябва да се коментира от хората над мен. Надявам се, че скоро ще има развитие около новия собственик и той ще може да говори по финансовата част. Аз мога да говоря за фактите от спортно-техническо естество."

"Доколкото знам в клуба няма официално предложение към нито един от нашите футболисти. Ако такова постъпи, ще бъде обсъдено и може да се стигне до трансфер, знаете, че такава практика в нашия клуб в последните години има."

"Рано е да се говори за програмата в първенството. Тя е такава, каквато е. Така или иначе, ще трябва да играем с всички противници. Сега най-важното е да проведем една добра подготовка и да влезем в първенството в добра форма. Разбира се, че ще търсим успешен старт в шампионата."

"За формата на първенството не искам да говоря. Според мен решението той бъде тестван в продължение на 3 години е добро. Така най-добре ще се преценят и плюсовете и минусите му, за да се избере най-правилното решение дали да се продължи с него или не."

  Сподели
461