Петричев: Не можем да си позволим застой


FUTBOL-TV

Петричев: Не можем да си позволим застой

"Жребий като жребий. Първенството е достатъчно дълго. Трябва да се играе срещу всички противници. Не съм имал особени предпочитания. Стартираме срещу един добър отбор - Етър. Добре е, че първият мач е домакинство, с оглед на сгъстения цикъл от мачове в Европа. Ще има едно пътуване по-малко. Само това е добре", заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, след тегленето на жребия за Първа лига.

"Аз не съм правилният човек, който да говори над какво трябва да се надгради. Имаме спортен директор в лицето на Методи Томанов, неговото мнение е по-меродавно. Не само в спортно-технически план, изискването на нашите собственици е винаги да се надгражда. Не можем да си позволим застой, той води до отпускане. Ако искаме да играем футбол като в големите първенства, трябва да се развиваме", каза още клубният шеф.

"Изключително приятелски чувства има между мен и Димитър Димитров. Вчера дори се видяхме и имаше вариант да обядваме, но пропадна. Вероятно у него има елемент на огорчение, разбираемо е. Ние свикнахме с него и екипа му, с маниера им на работа. Лудогорец обаче трябва да върви и да се развива. Ще има нов човек в екипа на Пауло Аутуори. Въпрос на часове е това. Наясно сме, че трябва да има и един българин в щаба", добави още той.

"Шумът около Клаудиу Кешеру винаги е бил силен. Аз съм сигурен, че каквато и крачка да предприемем, ще е за доброто на двете страни. Той е достатъчно привързан към клуба. Той има собствен дом в Разград, това ви подсказва колко е привързан към Лудогорец. Желаем на Яцек Горалски силно представяне на Мондиала. Нека да е здрав преди всичко", заяви Петричев.

  Сподели
471