Цецо Йончев: Разликата между ЦСКА и Лудогорец не е чак толкова голяма


В. Мухарски

Цецо Йончев: Разликата между ЦСКА и Лудогорец не е чак толкова голяма

Легендарният футболист на ЦСКА от близкото минало Цветан Йончев пристигна в България специално за юбилея на "армейците". Той посети изложбата "Червения път" във ВИП залата на стадион "Българска армия". Пред журналистите Йончев заяви, че е изключително щастлив да бъде отново на този стадион след толкова години и да се види със свои приятели и колеги, с които е играл.

"Чувствам се много добре. Много ми е приятно да съм тук. Виждам някои от колегите и някои треньори. Това е много вълнуващо. Има носталгия от времето, когато аз съм играл и от времето, когато ЦСКА бе един от силните отбори, не само в България, но и в Европа. Имам много истории. Някои са от терена, други са от личните истории между нас. Посмяхме се с приятелите ми, историите са много. Любим мач? Този с Байерн Мюнхен, който спечелихме с 4:3. Ако ме питате, кой е най-вълнуващият мач, в който съм играл - това е този с Ливърпул, в който ние победихме с 2:0", каза Йончев.

"Имам възможност да наблюдавам сега отбора и преценката ми е противоречива. Отборът има възможности да постигне повече, но лично мое мнение е, че все още няма самочувствие на фаворит и на отбор, който трябва да е номер 1 и да е водещ. Това е един от най-големите проблеми. Те трябва да си повярват, феновете също трябва да повярват в това ново начало. Призовавам ги утре да дойдат на стадиона, да го напълнят и да подкрепят отбора, за да стане тържеството и клуба да се почувства фаворит. Не мисля, че разликата с Лудогорец много голяма. Те обаче имат малко по-добри изпълнители в атака. ЦСКА трябва да компенсира тази разлика. ЦСКА е бил силен, когато е играл нападателен футбол и е водел мачовете. Разликата не е чак толкова голяма, но Лудогорец имат самочувствието на отбор, който е играл в Шампионска лига, може да кажем успешно за този етап на развитие на българския футбол. Трудно ми е да говоря, тъй като аз не съм в България, но е световна тенденция да се разчита на чужденци и България не може да избяга от тази тенденция. Всеки отбор и всеки клуб държи да има силни футболисти. Дали ще са български състезатели или от чужбина няма значение. Според мен - това, че играят чужденци в България не е трагедия, а трябва да е стимул за младите, да станат по-добри от тях и да извоюват мястото си в състава", добави още Цецо Йончев.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА

  Сподели
535