18 000 билета са продадени за юбилея на ЦСКА, армейците може да счупят рекорд


В. Мухарски

18 000 билета са продадени за юбилея на ЦСКА, армейците може да счупят рекорд

Приблизително 18 000 билета вече са продадени за юбилея на ЦСКА на 5 май. За тогава е предвиден мача от кръга на Първа лига срещу тима на Лудогорец, а събитието ще се състои на Националния стадион "Васил Левски".

До вчера различни медии излязоха с информация, че празникът на "армейците" ще се премести на стадион "Българска армия", но това се оказа невярна информация. Ръководството на тима е планирало няколко събития около футболната среща, включващи и концерт. Именно това няма как да стане на "Армията", тъй като е необходимо по-голямо пространство.

А и все пак очакванията са, че "Васил Левски" ще се понапълни за мача, като прогнозите са, че празни места ще има единствено в Сектор "Б", където ще бъдат настанени фенове на гостите от Разград и ще има съответните буферни зони. Иначе само днес от сутринта са продадени над 200 билета за събитието. Данните сочат, че това може да стане най-посетеният мач за първенство през новия век, стига феновете на ЦСКА да се активизират и да запълнят и част от иначе непредпочитания Сектор "Б".

До този момент едни от най-посетените мачове в "А" група за този век са с участието на ЦСКА и Левски, но по отделно. Злополучното равенство на "сините" срещу Славия на "Герена" преди няколко години, в което "белите" връчиха титлата на Лудогорец бе факт пред пълните трибуни на стадиона на Левски. Друг от най-посетените мачове е този на ЦСКА срещу Пирин на "Армията", след който "червените" станаха шампиони за 30-ти път в своята история.

  Сподели
390