Локо Пловдив с декларация за случващото се в ДЮШ


В. Мухарски

Локо Пловдив с декларация за случващото се в ДЮШ

Треньорът в школата на Локомотив Пловдив - Георги Недевски, пожела да напусне клуба, но родителите на набора, който води (б.а. - родени през 2004 година) заявиха готовност да застанат на страната на младия специалист. Те дори изпратиха официално писмо до финансовия благодетел на "смърфовете" Христо Крушарски. Веднага след това от клуба излязоха с официална декларация за случващото се на "Лаута". Ето какво пишат "смърфовете" на официалния си сайт:

Позиция на ръководството на ПФК Локомотив Пловдив във връзка с декларацията, разпространена до медиите, касаеща наставникът в детско-юношеската школа на клуба Георги Недевски:

"Желаем да внесем яснота около ситуацията с треньора в ДЮШ Локомотив Пловдив - Георги Недевски.

В първите седмици на новата календарна година, новият директор на детско-юношеската школа Димитър Палазов направи рокада - набор 2002 бе поет от Апостол Костадинов, а набор 2004 от Георги Недевски. Така двамата размениха отборите, които ще водят до края на сезона.

Непосредствено след смяната, Георги Недевски подаде оставка на 8-ми март, заради несъгласие с новите правила в школата, дни преди подновяването на шампионата при родените през 2004-та година.

В последствие той заяви, че може и да остане на своя пост, но предяви неприемливи претенции за по-високи и преференциални условия, различни от тези, осигурени на всички негови колеги в школата.

Ръководството на Локомотив заявява, че държи еднакво на всички специалисти, които работят с децата и юношите и които полагат наравно еднакъв труд с различните гарнитури и смята, че всички треньори в школата заслужават еднакво възнаграждение.

Желаем да подчертаем, че никой в клуба по никакъв начин не е се месил в работата на Георги Недевски и никой до този момент не е искал неговата оставка.

Изказваме несъгласието си и остро осъждаме намесата на имената на трети лица, споменати като рекламодатели на школата във въпросната декларация. Недопустимо е името на наш спомоществовател да бъде накърнявано и да бъде опетнявано, по какъвто и да е повод и начин. Същата тази компания, която във входираното писмо до клуба е спомената поименно, освен че стриктно е изпълнила всички задължения по договора, нееднократно е оказвала допълнителна помощ на ПФК Локомотив, като и продължава да го прави.

Ръководството на Локомотив не допуска вмешателство и кадруване от страна на когото и да е било.

ДЮШ има своя директор и той по своя преценка и усмотрение определя правилата, назначенията и това кой треньор за кой набор е най-подходящ. Директор, който от доста години работи в Локомотив и познава отлично обстановката и работата на всеки един от специалистите в школата. Наскоро и всички родители се запознаха с новите правила, въведени от Димитър Палазов.

Декларацията бе входирана днес преди обед, а минути след това се появи в медиите, без ръководството да има време за отговор. Смятаме, че разпространяването на такава декларация в средствата за масова информация, с цел оказване на натиск и създаване на излишни конфликти, е неприемливо. "

  Сподели
250