Стамен Белчев: Казах на играчите бързо да се приспособят към терена


В. Мухарски

Стамен Белчев: Казах на играчите бързо да се приспособят към терена

"Още преди мача казах на момчетата, че трябва възможно най-бързо да се приспособят към тежкия терен. Имаше такива указания преди мача. Искам да поздравя футболистите, тъй като в пореден тежък мач спечелихме с характер. Имах претенции към съдията, тъй като не показа един картон на техен играч, но вече е в миналото. Не видях гола в интерес на истината. След центрирането не успях да видя нищо. Късмет? Нека да е така и занапред. Аз мисля, че стояхме по-добре от Левски", заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев след победата над Левски с 1:0.

"Не, далеч сме още от мисълта за шампиони. Нека не говорим още за това. Да, радвахме се с феновете след края. Винаги, когато побеждаваш Левски е добре. Така беше и днес, но нищо по-различно. Всяка една победа е добра. Особено в дерби, какъвто беше днешното. Когато си футболист на ЦСКА трябва да имаш нужното самочувствие. Трябва да отстраняваме слабите места и да продължим с добрите, които се получават", каза още наставникът на "армейците".

"Говорим с Каранга, но в крайна сметка нормално е да се радва. Как да го спрем? Да не се радва, че е вкарал гол ли? Мисля, че нищо лошо не е направил. Не е провокирал никого. Искам още постоянство в играта и да подобрим нападението и защитата. Когато загубим топката да бъдем малко по-агресивни и да стоим по-близо до противника. Днес си чакахме момента и се възползвахме. Няма нищо лошо в това да вкараш в края на мача. В по-голямата част в мачовете от Европа, головете падат през второто полувреме. Когато настъпи умората се правят повече грешки. Ние лично издържахме и направихме по-малко грешки, което е добре за отбора", добави още Белчев.

  Сподели
201