Любо Пенев и щабът му искат оставката на Кралев


В. Мухарски

Любо Пенев и щабът му искат оставката на Кралев

"Няма как да останем безучастни към действието на шепа хора, които превърнаха футболния съюз в престъпна организация, съсипвайки със своите порочни практики и задкулисни игри - бъдещето на българския футбол. Бъдещето на нашите деца! Няма как да останем примирени към хората на БФС, които унищожават всичко футболно по пътя си през последните 12 години, следвайки само и единствено личните си интереси. Няма как да останем бездушни към черното тото, разрушената инфраструктура, детските школи, празните стадиони, съсипания професионален и аматьорски футбол", заяви Николай Илиев.

"Цяла България стана свидетел, че бяхме прави за сигналите, които подадохме, относно прозрачността и демократичността на Конгреса. Ето и основните методи, които произведоха този манипулативен вот, престъпление спрямо изборните принципи: Първо: Клубове-фантоми. Т.е. не участници в първенства. Това означава, че са без право на глас - 141 клуба. Второ: Огромен брой пълномощни, издадени на хора, които нямат нищо общо с клубовете. Очакваме съдът да ги изиска, за да бъдем по-точни в информацията. Трето: Тройната бюлетина - три бюлетини за трима кандидати. Като след гласуването, двете неизползвани бюлетини се отчитат на областните председатели. Явен белег на контролиран вот. Задаваме следния въпрос: Къде по света, в коя демократична страна, се раздават бюлетини, в които не се гласува? Убедени сме, че сте проследили много добре изказването на един от делегатите за поведението на служителите в БФС като "долни и отмъстителни". Още по-жалкото е, че няма на кого да се оплачеш. Това са неговите истински признания - вие вече сте видели по телевизията (визира репортажа на предаването "Господари на ефира", б.а.). Четвърто: Пликовете, в които се слагат бюлетините са полупрозрачни. Имайте предвид, че се виждаше до голяма степен за кого е гласувано на Конгреса. Пето: Около тъмните стаички е имало охранители. Шесто: Недопускането на екипа на Любослав Пенев по време на сформиране на комисиите за проверка на кворума и определяне на резултатите. В залата не е имало повече от 200 човека, когато са приемани промените в устава. Именно в него е записано, че промените се приемат от 2/3 от членовете. Изпълкомът също е приет извън правилата на устава. Смешно е поведението на г-н Фурнаджиев, който за около 5 секунди е преброил 315 присъстващи. Представете си какъв страхотен математик е този човек! По всички тези нарушения очакваме сериозна прокурорска проверка", каза още Илиев.

Любослав Пенев и неговият щаб, поискаха оставката на спортния министър Красен Кралев. Те обвиниха Кралев, че е заел страна в изборите и открито е подкрепял преизбрания с 92% от гласовете Борислав Михайлов. Бившият председател на Управителния съвет на Левски Николай Илиев разкри, че се носи слух, че спортният министър се гласи за президентското кресло на футболния ни съюз.

Снимка: Пресклуб България

  Сподели
145