Любо Пенев: Кампанията ни няма да престане - всичко тепърва започва


В. Мухарски

Любо Пенев: Кампанията ни няма да престане - всичко тепърва започва

Бившият кандидат за президентския пост в БФС - Любослав Пенев даде пресконференция в Пресклуб БТА. На нея той коментира скандалите с избора на новия стар президент Борислав Михайлов.

"Най-важното нещо за мен си остават феновете. Най-важни са феновете и футболистите. А не някакъв си футболен чиновник, някакъв футболен директор или политик. Това е социален феномен номер 1 и най-важни са феновете. Те дават най-добрата оценка за свършената работа. Всички гледаме международни мачове. И може да направим едно бързо сравнение на какво ниво се намира нашето - българското първенство. Нашият клубен или национален футбол. Кампанията ни няма да престане. Всичко тепърва започва. Няма да останем безучастни към това погрешно управление на настоящото ръководство на БФС", заяви Пенев.

"Преди време бяхме упреквани, че нямаме програма. Напротив! На предната пресконференция тук в Пресклуба на БТА казахме толкова много неща, колкото господата от БФС не са го правили през последните години. Ние казахме много повече, от колкото те за 13 години управление. Пресконференцията тогава беше над 2 часа. На същата тази пресконференция казах, че за да успява българския футбол, ние трябва да обърнем пирамидата с върха нагоре. Другото, което прави впечатление след Конгреса. Той трябваше да бъде съставен от професионалисти. Такива, които да са на разположение на българския футбол - 24 часа, 7 дни от седмицата. А не както мина вчерашния Изпълком. Имаха важни теми. Имаха да избират шеф на съдиите, а те си кореспондират по телефона. Така ли се управлява българският футбол? Т.е. те продължават да работят по същия си начин. Това е неприемливо и няма как да се защитава националния футбол. Не виждам за нормално те да не се събират и после да си съобщават по телефона какво са решили и какво не са решили. Отношението към клубовете не е професионално", добави още Любо Пенев.

  Сподели
161