ЦСКА ще постигне трудна победа над Етър


FUTBOL-TV

ЦСКА ще постигне трудна победа над Етър

ЦСКА - Етър
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 08.03.2018 г.
Час: 17:30
Съдия: Стефан Апостолов


ЦСКА приема Етър на своя стадион в среща от 24-ти кръг на Първа лига. "Армейците" играят тази седмица през три дни, като това е вторият им двубой. Очакванията са да има промени именно в състава на Стамен Белчев - с цел да се запазят свежи футболистите и за неделния двубой на тима срещу Пирин в Благоевград. За Етър - двубоят срещу ЦСКА е шанс за добра изява на футболистите. Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - 1.

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев със сигурност ще направи промени. Наставникът има сериозна група от футболисти и очакванията са, че около половината състав ще бъде заменен от този, който игра преди три дни в Русе срещу Дунав.

Не е изключено на вратата да застане Георги Китанов. Бившият младежки национал все по-рядко получава шанс за изява, но сега вероятно ще се даде почивка на наложилия се като титуляр Черняускас. В защита също ще има промени. Божидар Чорбаджийски ще седне на пейката за сметка на Александър Барт. Капитанът на тима прегоря в двубоя с Русе, когато се поддаде на провокация от съперников играч и нервите му не издържаха. Реферите показаха само жълт картон на Чорбаджийски, но сега Стамен Белчев ще иска да го успокои.

Други промени също ще има, като Раул Лое ще се завърне на терена за сметка на Роланд Алберг. Това ще позволи на Тиаго да се завърне на позицията, на която се чувства по-силен - зад нападателя. На пейката този път ще остане и Енрике Рафаел. Почти сигурно за първи път като титуляр ще стартира Джеси, който се отчете с гол в Русе преди броени дни.

Нов шанс за изява вероятно ще получи Жеферсон Телес. Той ще замени на бека Александър Георгиев. Другите, които имат реален шанс да получат почивка са Манолев и Десподов. За техните места се конкурират Дюлгеров, Стойчо Атанасов и Жан Бланко. Като цяло играчите на ЦСКА са изключително амбицирани да вземат трите точки от мача с Етър, след като именно във Велико Търново в първия двубой срещу "виолетовите" през сезона беше сложен краят на серията от 8 поредни победи на "армейците".

Отборът на Етър ще бъде без двама от основните си играчи за гостуването на ЦСКА. Главният мениджър на “виолетовите" Красимир Балъков няма да може да разчита на голмайстора си Самб Бадара и централния защитник Пламен Гълъбов. Първият бе изгонен в последния двубой с Черно море и ще бъде наказан. Санкциониран ще е и бранителят, който в срещата с варненци си изкара пети жълт картон. Така Бала ще трябва да се оправя без две от основните си фигури в състава.

Бадара вкара гола срещу Черно море за 1:1 в първата минута. Очаква се атаката срещу “червените" да води Иван Петков. Гълъбов пък е преотстъпен от ЦСКА на “Ивайло". Почти сигурно друг даден от селекцията на Стамен Белчев под наем на Етър – Никола Колев, също няма да играе. Освен тях аут за мача е и Денис Гръгич, който се очаква скоро да бъде готов за игра.

"Идва серия от мачове с ЦСКА, Левски и Лудогорец, от които трябва да придобием опит, да се опитаме да вземем каквото е възможно. Ние не сънуваме, знаем, че ще е много тежко, но защо пък да не вземем точки от следващите мачове?! Даже това са "най-лесните" мачове, защото няма какво да губиш. Поне психически ще са освободени футболистите, защото някой си мисли, че отборите нямат шанс срещу ЦСКА и Лудогорец, но видяхте, че Черно море взе точка в София. Така че всеки отбор си има моментите", заяви Краси Балъков.


ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЕТЪР 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
05.03.2018 Първа ПФЛ Дунав Русе 0 - 2 ЦСКА София
23.02.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 0 Черно море
17.02.2018 Първа ПФЛ Верея Стара Загора 0 - 5 ЦСКА София
02.02.2018 Приятелски срещи ЦСКА София 1 - 1 Тиендзин Теда - - -
31.01.2018 Приятелски срещи Спартак Москва 0 - 0 ЦСКА София


Последни 5 срещи - Етър Велико Търново

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.03.2018 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 1 - 1 Черно море
24.02.2018 Първа ПФЛ Берое 2 - 1 Етър Велико Търново
17.02.2018 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 3 - 3 Септември София
13.12.2017 Купа на България Етър Велико Търново 1 - 3 Славия
09.12.2017 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 3 - 0 Етър Велико Търново


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.09.2017 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 2 - 2 ЦСКА София
14.04.2013 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 4 ЦСКА София
30.09.2012 Първа ПФЛ ЦСКА София 3 - 1 Етър Велико Търново
  Сподели
190